Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 18 Eylül 2014 - 13:53 Yorum: 0

"Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" projesi

Kırklareli'nde çocuklara, kahvaltı yapma ve meyve tüketme alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde okulda kahvaltı verildi

'Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda' projesi

KIRKLARELİ (AA) - Sağlık Bakanlığınca düzenlenen ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" projesi kapsamında Kırklareli'nde ilkokul öğrencilerine okulda kahvaltı verildi.

 Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Kavaklı Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, kahvaltının ve beslenmenin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Gelişme çağındaki çocukların 3 ara ve 2 ana öğün ile beslenmesi gerektiğini belirten Cerit, şöyle konuştu:

"Kahvaltının ve beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik kahvaltı etkinliği yaptık. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Çocuklarımız sabah kalktıklarında güne zinde başlamaları ve daha enerjik olmaları için mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeleri gerekiyor. Çocuklarımız güne zinde başlamak ve daha enerjik olmak için mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeli."

Cerit, kahvaltı öğününde mutlaka peynir, domates, salatalık, pekmez ya da bal olması gerektiğini vurguladı.

Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek yemeyi öneren Cerit, "Sağlığımız yerinde olsun diye tuz ve tuz ürünleri ile şeker ve şeker ürünlerini mümkün olduğunca az üretiyoruz. İçecek olarak ise süt, taze sıkılmış meyve suyu ya da açık bir çay olabilir" diye konuştu.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da öğrencilerin kahvaltı yapmasının önemine dikkat çekti.

Kentin eğitimde başarılı olduğunu belirten Yaman, "Bu başarının devam etmesi için farklı projelerle milli eğitimi ve öğrencileri destekliyoruz" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber