Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Mart 2018 - 09:28 Yorum: 0

Kahvehane değil postahane

Aydın'ın Söke ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde işleten Haluk Yalçınöz, kahvehanede oluşturduğu posta kutusu ile vatandaşlardan takdir topluyor.

Kahvehane değil postahane

Aydın'ın Söke ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde işleten Haluk Yalçınöz, kahvehanede oluşturduğu posta kutusu ile vatandaşlardan takdir topluyor.

Söke'nin Ağaçlı Mahallesi'nde 6 yıldır kahvehane işleten Haluk Yalçınöz, mahalle halkının posta sıkıntısına çare oldu. Kahvehanesinde 3 yıl önce özel olarak yaptırdığı posta kutusu ile vatandaşların postalarını tek bir adreste toplayan Yalçınöz, mahallede fahri postacı olarak anılıyor.

Adres sorunu "posta kutusu" ile çözüldü

Mahallelerine her hafta Çarşamba günleri postacının gelerek dağıtım yaptığını söyleyen Haluk Yalçınöz, "2014'te yapılan yerel seçimlerden sonra Aydın'ın büyükşehir olması ile birlikte köyümüz mahalleye dönüştü. Eskiden postacı arkadaş gelip mahallemizde dağıtım yapmak için uğraşıyordu. Cadde ve sokak isimleri olmadığı için adresleri bulmakta zorluk çekiyordu. Bende mahalle halkımızın posta sorunu yaşamaması için böyle bir çözüm yolu buldum. Mahallemizdeki okulumuz ve muhtarlığımız dahil tüm postalar tek bir adreste toplanıyor" dedi.

Mahalle halkı uygulamadan memnun

Mahalle sakinlerinden Halil Mallı posta sorununa çare olduğu için kahvehane işletmecisi Yalçınöz'e teşekkür etti. Postalarının Yalçınöz sayesinde zamanında kendilerine ulaştığını belirten Mallı, "Posta işi bizim için sorun haline gelmişti. Her ne kadar bizler SMS ile kredi kartlarımızın hesap özetlerine ulaşabilsek de telefon kullanamayan, hesap özetlerini yazılı olarak isteyen vatandaşlarımız var. Kahvehanedeki posta kutusu öncesinde kart ödemeleri gecikebiliyor, faiz işletiliyordu. Haluk bey sayesinde postalarımıza zamanında ulaşıyor, ödemelerimizi geciktirmeden yapıyoruz. Kendisine mahallemize kattığı yenilikten dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kahvehane değil postahane

Kahvehane değil postahane

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber