Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Eylül 2014 - 14:33 Yorum: 0

Kahvehaneye kadın eli

Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Münevver Gülem, muhtar seçilen eşinin iş yoğunluğu nedeniyle bakamadığı kahvehaneyi işletiyor

Kahvehaneye kadın eli

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Küçüksu köyünde yaşayan Münevver Gülem, muhtar seçilen eşinin iş yoğunluğu nedeniyle bakamadığı kahvehaneyi işletmeye başladı.

Gülem, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Selami Gülem'in hayvancılıkla ilgilendiğini söyledi.

Eşinin, son yerel seçimde köylerine muhtar seçilmesinin ardından kahvehaneyi kendisinin işletmeye başladığını aktaran Gülem, seçimden önce de zaman zaman ona yardım ettiğini vurguladı.

Münevver Gülem, "12 yıldır bu kahvehaneyi çalıştırıyoruz. Yaptığım işin zorlukları var tabi. Gündüz burayla, gece evde eşim ve çocuklarımla ilgileniyorum. O köyde hayvancılıkla ilgileniyor ben de burada kahvehaneyi işletiyorum" dedi. 

Üç çocuğunun olduğunu ifade eden Gülem, "Çocuklarım eğitimlerine devam ediyor. En küçük çocuğum Baki zaman zaman bana yardım ediyor. Çocuklarımın biri üniversite mezunu diğeri üniversite okuyor. Çoluk çocuk için mecburen katlanıyoruz. Onların geleceği için dişimizi sıkacağız" ifadesini kullandı.

Kahvehanede çalışmaya başladığında çevreden tepki aldığını açıklayan Gülem, şunları kaydetti:

"İlk tepki ailemden geldi. Çevreden 'kahvecilik erkek işi, onca erkeğin içine nasıl gireceksin' gibi tepkiler oldu. Buradakilerin çoğu akrabam. Herkes tanıdık olunca zamanla alıştılar. Burada küfürü yasakladım. Buraya gelenlerin oturmaları, kalkmaları ve konuşmaları daha iyi oldu. Onları burada frenliyorum. İlk başta bu konuda tepki aldım. Ama ben burayı çalıştırıyorsam, buraya gelip çay içiyorsanız küfür etmeyeceksiniz. Her ne kadar kahvecilik yapsam da sonuçta bir kadınım. Sağ olsunlar alıştılar. Herkes sözlerine dikkat ediyor. Ağızlarından kaçsa da özür dilemeye de alıştılar artık. Burası medeni bir yer oldu yani."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber