Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Ekonomi 27 Temmuz 2016 - 15:43 Yorum: 0

Kale Grubu 59 yaşında

Türkiye'nin seramik sektörü lideri ve bünyesinde Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale markalarını barındıran Kale Grubu, 59. kuruluş yıl dönümü...

Kale Grubu 59 yaşında

Türkiye'nin seramik sektörü lideri ve bünyesinde Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale markalarını barındıran Kale Grubu, 59. kuruluş yıl dönümü ve Seramik Bayramı'nı törenlerle kutlandı. Törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yabancı yatırımcılara çağrıda bulunarak, "Türkiye'de her şey yolundadır. Her şey normaldir. Yatırımlarımıza devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz Türkiye'de yeni yatırımların sanayi üretiminin daha da hızlandığı bir döneme gireceğiz" dedi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan Kale Seramik fabrikalarında gerçekleşen törenlerle Kale Grubu 59'uncu kuruluş yıl dönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı kutlandı. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, CHP Çanakkale Milletvekilleri Av. Muharrem Erkek, Bülent Öz, STK Temsilcileri, İş adamları ve Kale Seramik fabrikası çalışanları katıldı.

"Demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkmalıyız"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına yapıldı. İlk olarak konuşan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Ülke olarak olağanüstü günler geçiriyoruz. 15 Temmuz gecesi ülkemiz çok önemli bir badire atlattı. Şerefli ordumuzun içine sızan bir grup ülkenin seçilmiş yönetimine esasen millete karşı bir teşebbüste bulunma cüretini gösterdiler. Ülkece atlattığımız bu badireden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkmalıyız. Artık yaraları sarma bütünleşme zamanıdır. Ülkemiz için üzerimize düşen görevi itidalli bir şekilde yapma zamanıdır. Bizde Kale Grubu olarak yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. 2021 yılına kadar toplamda 85 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü'den yatırımcılara çağrı

Darbe girişiminin gerçekleştirilmek istendiği 15 Temmuz gecesinin çok önemli bir gece olduğunu ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "O meşhur gecede hem demokrasi hem de ekonomi çok zor bir sınavdan geçti. Demokrasimiz ve ekonomimiz birçok ülkenin geçer not dahi alamayacağı bu sınavdan tam not aldı. Bu millet tankın önüne yatarak darbeye karşı olarak demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu ispat etti. Ekonomimizde çok başarılı bir sınavdan geçti. Buradan sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum. Türkiye'de her şey yolundadır. Her şey normaldir. Yatırımlarımıza devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz Türkiye'de yeni yatırımların sanayi üretiminin daha da hızlandığı bir döneme gireceğiz. Özellikle iş dünyamızdan rica ediyorum. Yabancı dostlarınıza, yabancı ortaklarınıza gerçek Türkiye'nin Batı'da aksettirilmeye çalışılan Türkiye gibi olmadığını lütfen anlatın. Bizde bunu yapacağız. Ve inanıyorum ki yanlış ön yargıları hep birlikte kıracağız. Demokrasimizi ve ekonomimizi birlikte güçlendirerek ülkemizdeki yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı arttıracağız" dedi

145 milyon TL'lik yatırımların açılışı gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından protokol tarafından Kale Grubu bayileri, tedarikçileri ile Kale Seramik Fabrikalarında 5 yıl ve daha uzun süre çalışanlara ödülleri verildi. Konferans salonundaki törenin ardından 23 milyon TL'lik Sinterflex 2'inci fabrikasının temel atma töreni, 22 milyon TL'lik Duvar Karosu Fabrikaları Püskürtmeleri Kurutucu tesisi ile 100 milyon TL'lik Granit tesisinin açılışları gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çan'dan ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber