Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 28 Kasım 2014 - 11:33 Yorum: 0

Kalelerini gole kapattılar

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 13 maçta kalesinde 3 gol gören Darıca Gençlerbirliği, namağlup unvanını koruyarak Spor Toto Süper Lig'de 10 maçta 5 gol yiyen İstanbul Başakşehir'i de geride bıraktı

Kalelerini gole kapattılar

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Darıca Gençlerbirliği, 13 maçta kalesinde gördüğü 3 golle namağlup unvanını koruyarak profesyonel liglerin en az gol yiyen ekibi oldu.

Darıca ekibi, bu sezon 13 maçtan 7 galibiyet ve 6 beraberlikle ayrıldı. Ligde yenilgisi bulunmayan, elde ettiği 27 puanla grup lideri konumdaki Darıca Gençlerbirliği, rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 3 gol gördü.

Darıca temsilcisi, 18'i Spor Toto Süper Lig'de, 18'i PTT 1. Lig'de, 37'si Spor Toto 2. Lig'de, 54'ü Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden 127 takım arasında geride kalan haftalarda en az gol yiyen takım oldu.

Darıca Gençlerbirliği Sportif Direktörü İlter Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin kalesinde en az gol gören takımı olduklarını belirterek, bu başarıyı çok çalışarak elde ettiklerini söyledi.

Kulübün tesis ve imkanlarının başarıya müsait olduğunu ifade eden Kasap, sezon başındaki transferlerle yeni ekip oluşturduklarını kaydetti.

Kasap, lige iyi başlayamamalarına rağmen daha sonra form tuttuklarını dile getirerek, "Futbolcularımıza inanıyoruz. Ligin zirvesindeyiz, önemli olan ligi zirvede bitirmek. Lig, uzun maraton, daha kış şartları başlamadı. Umuyorum ki sakatlık olmadan beklentilerimizi gerçekleştirdiğimizde takımımız şampiyon olup üst lige çıkacaktır" şeklinde konuştu.

- "Direkt gol yediğimiz pozisyon yok"

Kulüp olarak Türk futboluna iyi oyuncular kazandırmak istediklerini anlatan Kasap, bu kazançları sağlamak için de çalıştıklarını aktardı.

Kasap, kalecileri Ersin'in profesyonel liglerin en az gol yiyen kale bekçisi olduğunu vurgulayarak, "Süper Lig takımları bizim takımı izlesin. İyi oyuncular göreceklerdir. Futbol bir takım oyunu, tüm futbolcularımızın performansının da katkısıyla Ersin, şu ana kadar 3 gol yedi. Yediğimiz gollerin birini kendi kalemize attık, biri penaltıdan, diğeri de şanssız bir goldü. Direkt gol yediğimiz pozisyon yok" ifadesini kullandı.

- "Maçları izleyip, analizler yapıyorum"

Kaleci Ersin Aydın da geçen sezon kalesinde 30 maçta 19 gol gördüğünü belirterek, bu sezon daha çok çalıştığını söyledi.

Ligin 13. haftası olmasına rağmen sadece 3 gol yediği bilgisini veren Aydın, "Bu, takım oyunu, ekstra çalışıyorum. Maçlar izleyip, analizler yapıyorum. Daha iyi pozisyonun nasıl alacağı konusunda araştırmalar yapıyorum. Hafta başından itibaren konsantre olarak maç saatini bekliyorum. Ligde en az gol yiyen kaleci olmak istiyorum. Takımı şampiyon yapıp, PTT 1. Lig ve Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmek istiyorum ve milli takımda mücadele etmeyi hedefliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Profesyonel liglerde kalelerinde en az gol gören takımlar şöyle:

Takım isimleri O Y
Spor Toto Süper Lig'den İstanbul Başakşehir 10 5
PTT 1. Lig'den Kayserispor 10 5
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'tan İnegölspor 14 9
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'tan Ümraniyespor 14 10
Spor Toto 3. Lig 1. Grup'tan Darıca Gençlerbirliği 13 3
Spor Toto 3. Lig 2. Grup'tan Eyüpspor 13 6
Spor Toto 3. Lig 2. Grup'tan Yeni Diyarbakır 12 6
Spor Toto 3. Lig 3. Grup'tan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 13 7
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber