Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Temmuz 2014 - 18:10 Yorum: 0

Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar çabalarına devam edeceğini söyledi.

Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar çabalarına devam edeceğini söyledi.

Başkent Paris'te, Bakan Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için düzenlenen uluslararası toplantı sonrasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile ABD Büyükelçiliğinde biraraya gelerek basına açıklamalarda bulundu.

 Davutoğlu, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes olana kadar gayret sarfedeceklerini belirterek, bundan asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini dile getiren Davutoğlu, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine kafa sağlığı dileklerini iletti. Davutoğlu Ramazan Bayramı yaklaşırken kalıcı ateşkes için daha fazla aşırı çabalayacaklarını anlatım ederek, şöyle konuştu:

'Ramazan Bayramı yaklaşırken şiddetini arttıran saldırılara rağmen bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için Türkiye şekilde çabalarımızı daha da arttıracağız. Zaten başından bu güne kadar bunun için çabalıyorduk. Hatta son birkaç gündür, Sayın Kerry ile konuya ilişkin çok sayıda defa görüş alışverişinde bulunduk, telefonla konuştuk. Bugün hala devam ediyoruz. Aslında ateşkese fazla aşırı yaklaşmıştık lakin İsrail tarafı son anda reddetti. Hala fazla aşırı çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz. Türkiye şekilde bu iş sonuçlanana kadar uğraşacağız. Tüm müttefiklerimize, bütün taraflara şunu söyleyebilirim ki Türkiye fazla aşırı çalışıyor. Türkiye, kalıcı ateşkes için fazla aşırı çalışıyor.' 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber