Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Kasım 2016 - 11:58 Yorum: 0

Kalın ve itici dudaklar yerini ufak dokunuşlara bıraktı

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, gelişen teknoloji sayesinde kişilerin taze ve ışıltılı bir görünüme kavuşmalarının artık son derece kolay...

Kalın ve itici dudaklar yerini ufak dokunuşlara bıraktı

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, gelişen teknoloji sayesinde kişilerin taze ve ışıltılı bir görünüme kavuşmalarının artık son derece kolay olduğunu söyledi.

Yüz bölgesinde özellikle dudak ve burunlarda memnuniyetsizlik oluşturan durumların botoks ya da dolgu uygulamalarıyla istenen görünüme kavuşturabilindiğini belirten Prof. Dr. Kandi, sözkonusu işlemlerin kısa sürede sonuç alınması ve cerrahi işleme gerek duyulmaması nedeniyle sıkça tercih edildiğini vurguladı. Dermatolog Başak Kandi, pürüzsüz, çekici ve makul oranda dolgun bir yapıya sahip dudakların kişinin kendine güvenini artırdığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Günümüzde kabullenilen yüz güzelliği kavramı düşünüldüğünde aklımıza gelen ilk görüntü biçimli ve dolgun dudaklar ile yine biçimli bir burun yapısıdır. Elbette herkes bu özelliklere sahip olmak istemekle birlikte kişilerin farklı fiziksel özellikleri nedeniyle çözüm yolları aranmaktadır. Önceleri cerrahi operasyon tek seçenek olarak tercih edilirken dermatoloji alanındaki gelişmeler bize başarılı alternatif yöntemler sunmaya başladı. Bu işlemlerin kısa sürede uygulanabilmesi, katlanılamaz bir ağrıya sebep olmaması ve kişinin sosyal yaşamına ara vermeksizin devam edebilmesi en büyük avantajları arasında sıralanabilir."

Dudaklarda güzellik ölçütü nedir?

Prof. Dr. Başak Kandi, estetik alanında bir dönem yaşanan ve Hollywood çılgınlığı olarak da adlandırılan abartılı güzellik ölçülerinin artık yerini doğal görünüme terkettiğini ifade ederek, "Günümüzde artık kişinin doğal görünümüne uygun, doğallığını bozmayan ufak dokunuşlar tercih ediliyor" diye konuştu.

Dermatoloji Uzmanı Kandi, konuya ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bir dönem estetik alanında yaşanan ve artık herkesin itici bulduğu aşırı kalınlaşmış dudaklar yerine orantılı, biçimli ve yüz ifadesine iticilik yerine katkı sağlayan işlemler tercih ediliyor. Doktorlar olarak biz de kişinin güzelleşmek uğruna itici bir görünüme bürünmesini istemiyoruz. Bunun yerine yüz güzelliği ile orantılı bir biçim verilen, aynaya baktığında kişiyi mutlu eden sonuçlar almak için gerekli işlemleri uyguluyoruz. Dudaklarda uyguladığımız ameliyatsız işlemler için deri altı dolgu maddeleri (Hyaluronik asit gibi) ve botoks kullanılmakta."

Prof. Dr. Başak Kandi, dolgu ve botoks yöntemlerinin birbirlerini tamamlayıcı özellikleri olsa da bazı farklılıkları da bulunduğunu belirtti. Dolgu maddelerinin botoksun aksine kasları gevşetmediğini, sadece dudakları dolgunlaştırmak için kullanıldığını bildiren Kandi, dudak dolgusu maddelerinin genç bir görünüm için dudakların köşelerindeki kırışıklıklara enjekte edilebildiği bilgisini paylaştı. Botoksun dudağın işlevselliğine zarar verebileceği için bu bölgelerde kullanılmaması gerektiğine değinen Kandi, şu bilgileri paylaştı:

"Dolgu, dudakların kıvrımını tekrar sağlamak için kullanılabilir. Dermal dolguların aksine botoks, dudağa şekil vermek için direkt olarak dudağa enjekte edilmez. Üst dudak çizgisine dermal dolgu enjekte edilebilir, bunun nedeni şudur; Dolgu dudağın üstündeki olukları doldurarak doğal görüntüyü sağlar. Bu noktada botoks kullanılması daha sakıncalıdır."

Prof. Dr. Başak Kandi, dolgu maddelerinin kullanılıp kullanılmayacağının hastanın yüz yapısına bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini belirterek, bu konudaki kararın ancak konunun uzmanı bir doktor tarafından verilebileceğini vurguladı. Kandi, dolgu maddelerinin botokstan daha uzun süre etkisini sürdürdüğünü ancak çoğu dolgu maddesinin botoks ile birlikte kullanımında etki süresinin uzatılabileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber