Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Nisan 2015 - 19:08 Yorum: 0

Kalite Yönetim Sistemleri Semineri

TSE Başkan Vekili Önder: - "Bütün dünyayı kendimize bağlayalım demiyoruz ama ticaretin gelişmesini, ekonominin kalkınmasını, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini istiyoruz. İşte bu, endüstri işbirliği standartlarıyla oluyor"- "Tacirlerimiz ticareti ana babad

Kalite Yönetim Sistemleri Semineri

SAMSUN (AA) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkan Vekili Mehmet Fahrettin Önder, "Bütün dünyayı kendimize bağlayalım demiyoruz ama ticaretin gelişmesini, ekonominin kalkınmasını, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini istiyoruz. İşte bu, endüstri işbirliği standartlarıyla oluyor" dedi.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı tarafından, "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaşlar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen seminerlerin üçüncüsü, "Kalite Yönetim Sistemleri" başlığıyla Samsun'da gerçekleştirildi.

Önder, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonu'ndaki seminerde, hayatın, kalite, standart ve hukuk ilişkisi içinde döndüğünü söyledi.

Standartta söz sahibi olanın ticarette de söz sahibi olduğunu, standartları belirleyenlerin dünyaya hükmettiğini vurgulayan Önder, "Bütün dünyayı kendimize bağlayalım demiyoruz ama ticaretin gelişmesini, ekonominin kalkınmasını, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini istiyoruz. İşte bu, endüstri işbirliği standartlarıyla oluyor" ifadesini kullandı.

TSE olarak artık Avrupa'ya bile standart ihraç edebildiklerini, "Müşteri dostu kuruluş, müşteri dostu marka"nın kendi standartları arasında bulunduğunu anlatan Önder, bunu Avrupa'ya sattıklarını, Avrupa'nın bu standardı kullanırken katılım ücreti ödediğini kaydetti.

Kaliteyi öne çıkartır, müşterilerin, tüketicilerin isteklerini önceden bilip ona göre standart belirlemeleri halinde söz sahibi olabileceklerine dikkati çeken Önder, "Şu anda uyguladığımız 34 bin standart var. Bu standartların çoğunluğu Avrupa, Amerika ve ISO dediğimiz uluslararası standartlar. Kendi standardımız 4 binin üzerinde. Bu sayının artması gerekiyor. Ne kadar fazla artarsa o kadar iyi oluyor" diye konuştu.

- "Ülkeler standartlara uygunlukla öne geçiyor"

Önder, katıldığı bir toplantıda okuduğu rapora göre standarda uymanın maliyetleri yüzde 17 azalttığını dile getirerek, Türkiye'de ticaretin ana babadan görüldüğü şekliyle yapıldığını söyledi.

Önder, şöyle konuştu:

"Tacirlerimiz ticareti ana babadan gördüğü şekilde deneme yanılma yöntemiyle uyguluyor ama başka ülkeler öne geçmişse bunu standartlara uygunlukla sağlıyorlar. Maalesef biz bu anlamda deneme yanılma yöntemini devam ettiren bir toplumuz. Gördüğümüzü yapıyoruz maalesef ama biz gördüğümüzü değil, duyduklarımızı, okuduklarımızı, öğrendiklerimizi hayatımızda uygulayabilmeliyiz. Cesaretli olmalıyız."

Sunumunun ardından Önder'e, günün anısına Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere tarafından üniversitenin bahçesine, adına dikilen fidanın koordinatlarını gösteren anı belgesini verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber