Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Mayıs 2016 - 17:53 Yorum: 0

Kalkınma Ajansları Hatay’da Toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen DOĞAKA Etki Analizi Sempozyumu, Antakya Ottoman Palace...

Kalkınma Ajansları Hatay’da Toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen DOĞAKA Etki Analizi Sempozyumu, Antakya Ottoman Palace Otel'de başladı. Etkinliğin açılışına Kalkınma Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Işık, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile çok sayıda kalkınma ajansı yetkilisi katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, bu sempozyumla birlikte Türkiye genelindeki kalkınma ajanslarının çalışmalarını, bu çalışmalardan elde edilen başarı ve verimi, daha verimli çalışma için uygulanabilecek diğer yöntemleri görüşüp karara bağlamayı amaçladıklarını söyledi.

AMAÇ ORTAK BİR YÖNTEM GELİŞTİRMEK

2006 yılında kurulmaya başlayan kalkınma ajanslarının farklı bölgelerde olmalarına karşın aynı amaç için çalıştıklarını ancak bu amaca farklı yollardan ulaşmaya çalıştıklarını aktaran DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, "4 gün sürecek sempozyuma hoş geldiniz. Bugün burada Türkiye'nin 26 farklı bölgesini temsil eden 26 farklı ajanstan yetkilileri ağırlamanın sevincini yaşıyoruz. Bizim bu sempozyumdaki temel amacımız kalkınma ajanslarının hedefe doğru yürürken aynı yoldan ilerlemesini sağlamak. Bunun için 4 gün boyunca çeşitli görüşmeler, fikir alışverişleri yapacağız, umarım bu çalışmaları başarıyla sonlandırır ve ortak bir yolda buluşmayı başarırız" dedi.

AJANSLAR 3,1 MİLYAR LİRA GELİRE SAHİP

Kalkınma Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Mustafa Işık ise yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının Türkiye'nin AB yolundaki entegrasyona katkılarının önemli olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanlığı destekli olarak kurulan ajansların şuan 3,1 milyar lira gelire sahip olduğunu kaydeden Işık, şöyle konuştu:

"Ülkemizin 26 bölgesinde 26 farklı ajansımız var. Bu ajanslarımızın toplam geliri 3,1 milyar lira civarında ve bu gelirin yüzde 70'i proje için kullanılıyor. Bu kadar yüksek bir yüzdeyi proje için kullanan hiçbir kurum ve kuruluş yok. Elimizdeki bu kaynağın nelere hizmet ettiği hangi büyük projelere katkı sağladığı bu 4 günlük çalışma sonrasında ortaya çıkacak, bu toplantıdan çıkacak sonucun, Kalkınma Bakanlığı tarafından dikkate alınacağını ve bu sonuca göre ajanslara yeni ödenekler aktarılabileceğini düşünüyorum. Umarım 4 günlük çalışma başarıyla sonuçlanır. Programda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından 4 gün sürecek sempozyumun açılış oturumu olan "Mevzuatta etki değerlendirme, etki analizi usul ve esasları" konulu bölüm başladı.

Sempozyum sonunda elde edilen bulgu ve sonuçlar, sonuç bildirgesiyle basın ve kamuoyuyla paylaşılacak.

Kalkınma Ajansları Hatay’da Toplandı

Kalkınma Ajansları Hatay’da Toplandı

Kalkınma Ajansları Hatay’da Toplandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber