Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Nisan 2014 - 21:13 Yorum: 0

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

“Kalkınmak için yatırım yapmak gerekiyor. Kamunun veya özel sektörün yatırım yapması gerekiyor''

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınmak için yatırım yapmak gerekiyor. Kamunun veya özel sektörün yatırım yapması gerekiyor'' dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl Valiliği Özel İdare Sekreterliği tesislerinde düzenlenen "Bingöl 2. Kalkınma Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kentte yatırım için araziye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gelen yatırımcıya yer tahsisinde zorluk yaşandığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kalkınmak için yatırım yapmak gerekiyor. Kamunun veya özel sektörün yatırım yapması gerekiyor. Yatırımı da boşlukta yapamıyorsunuz, yatırım yapmak için bir yer bulmanız gerekiyor. Yatırımcı geliyor, bizden arsa istiyor, çok sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca bir kamu projesine ödenek ayırıyoruz, programa koyuyoruz ama gerçekleşmesi için yatırım yeri bulunamadığı için zaman alıyor veya bazen projeyi gerçekleştirme imkanı bulamıyoruz.”

Yılmaz, Bingöl gibi orman arazisinin çok geniş olduğu illerde bu sorunun daha fazla yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Maalesef bu orman meselesinden dolayı şehrimizin de giderek ovaya doğru kaydığını, hem afet riski açısından hem de tarım arazileri açısından bazı sıkıntılar yaşadığımızı görüyoruz. Orman vasfını kaybettiği halde kağıt üzerinde orman görünen ve yatırım yapılamayan çok geniş alanlar var. Yer sorunu nedeniyle bazen doğru yatırımların yanlış yerde yapılması sorunuyla karşılaşıyoruz.''

Konunun çözümü için bazı hususlarda yasal değişikliğe gidilebileceğinin altını çizen Yılmaz, hem ormanların korunması hem de bu ihtiyaçların karşılanması için bazı yollar, yöntemler arayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıya Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ile bazı kuruluşların temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber