Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Temmuz 2014 - 13:23 Yorum: 0

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bakan Yılmaz: "Modernleşme sürecinin etkisiyle bayramlar sadece bir tatil gibi görünüyor. Böyle görülmesini doğrusu pek tasvip etmiyorum, benimsemiyorum"

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Modernleşme sürecinin etkisiyle bayramlar sadece bir tatil gibi görünüyor. Böyle görülmesini doğrusu pek tasvip etmiyorum, benimsemiyorum" dedi.

Bingöl Polisevinde düzenlenen bayramlaşma töreni katılan Yılmaz, daha sonra Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret etti.

Yılmaz, dernek çıkışında yaptığı açıklamada, bayramın ülkemiz ve İslam alemi için barış, esenlik getirmesini diledi.

Bir taraftan bayramı güzel bir şekilde idrak ederken bir taraftandan da burukluk yaşandığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bayramlarda birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini hep birlikte görüyoruz. Bir taraftan nesillerarası ilişkiler, bir taraftan çocuklarımız ile birlikte yaşadığımız sevinç; komşu ziyaretleri, yakın akraba ziyaretleri. Bütün bunlarla birlikte bayramlar aslında toplumuza güç veren, toplumumuzu diri tutan hadiselerdir. Bu bayramı da güzel bir şekilde idrak ediyoruz. Ancak bir taraftan da burukluğumuz var doğrusu. İslam aleminde maalesef birçok ülkede acı hadiseler görüyoruz. Gazze, Suriye başta olmak üzere son derece sıkıntı içerisinde bayramı geçiren ülkeler, kardeşlerimiz var. O acıdan da bir burukluk hissediyoruz. İnşallah bu bayram acı günlerin geride kalmasına vesile olur." 

"Bayramları dolu dolu yaşamamız lazım" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Maalesef bir taraftan da modernleşme sürecinin etkisiyle bayramlar sadece bir tatil gibi görünüyor. Böyle görülmesini ben doğrusu pek tasvip etmiyorum, benimsemiyorum. Tabi ki herkes tatillerini yapabilir. Kişisel tercihlere söylenecek bir sözümüz yok. Ama bayramı bayram olarak yaşamak en güzeli diye düşünüyorum. Bugünlerde mutlaka ziyaretlerimizi sıkılaştırmamız lazım. Eşe dosta gitmemiz, hasta sormamız ve yaşlıları özellikle sormamız lazım."

Bayram sürecinde seyahat etmek zorunda kalan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Yılmaz, "Her bayramda maalesef trafikten acı haberler alıyoruz. Bu bayramda da yine bazı kazalarla ilgili haberler duyuyoruz. Gerek bayram süresince, gerek bayramdan sonra trafikte de çok sabırlı olmayı ben tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bayramını kutlamaya gelen çocuklara harçlık verdikten sonra Bingöl Belediyesi, Bingöl Devlet Hastanesi, Sevgi Evleri, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bayram ziyaretinde bulundu.

Bayramlaşma törenine Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eski Bingöl Milletvekilleri Hüsamettin Korkutata ve Feyvi Berdibek ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber