Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Temmuz 2014 - 21:18 Yorum: 0

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Yılmaz: "İslam alemini bugünkü durumdan çıkararak Allah'ın izniyle o tarihteki güzel günlerinde olduğu gibi çok daha güçlü bir noktaya taşıyacağız"

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İslam alemini bugünkü durumdan çıkararak Allah'ın izniyle o tarihteki güzel günlerinde olduğu gibi çok daha güçlü bir noktaya taşıyacağız" dedi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl'ü makamında ziyaret eden Yılmaz, Belediye Konferans Salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de ve dünyanın birçok yerinde bayramın maalesef buruk yaşandığını ve İslam aleminde yaşanan sıkıntıların defolmasını dilediğini belirten Yılmaz, Türkiye olarak İslam ülkelerindeki çatışmalı sürecin ibret alınması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, dünyadaki birçok mazlum ülkenin ve topluluğun umudunun Türkiye olduğunu ifade ederek, sadece geçen sene dışarıya yapılan yardımın 3,5 milyar dolar olduğunu vurguladı.

Şu anda Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Afrika'dan Uzakdoğu'ya birçok bölgeye Türkiye'nin el uzattığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu şu mezheptenmiş, şu bu mezheptendir, konularına kafayı taktığımız sürece içinde bulunulan bu durumdan kurtulamayız. Bu ayrılıkları bir tarafa bırakacağız, etnik kimliğinden, inancından dolayı insanlarla uğraşmayacağız. Birlik beraberliğimizi güçlendireceğiz, temel hak ve özgürlükleri güçlendireceğiz, demokrasimizi ve ekonomimizi güçlendireceğiz. İslam alemini bugünkü durumdan çıkararak Allah'ın izniyle o tarihteki güzel günlerinde olduğu gibi çok daha güçlü bir noktaya taşıyacağız."

Yılmaz, AK Parti hükümetinin bütün dillere ve mezheplere yönelik özgürlükler getirdiğini belirterek, artık insanların istediği dilden konuştuğuna ve bu dillere yönelik üniversitelerde enstitüler kurulduğuna dikkat çekti.

Daha önce BDP belediyesi olan Karlıova belediyesini AK Parti olarak kazanmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yılmaz, Karlıova halkının hiçbir baskı altında kalmadan AK Parti'ye yüzde 50'nin üzerinde destek verdiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, herkesin Karlıova halkının verdiği karara saygı duyması gerektiğini vurgulayarak, "Seçimlerde bütün partilerden sandık başında görevlileri var mıydı? Hakimlerin denetiminde seçim yapıldı mı? Kimse kimsenin oyunu aldı mı? Hayır. Kim neye inanıyorsa hangi partiye güveniyorsa gitti o partiye oyunu verdi. Bu oyu aldıktan sonra birilerinin gelip Karlıova halkına bu oyu niye verdin diye sormalarını, ben onların demokratlığının derecesi olarak görüyorum. Demokrasiye inanan, temel haklara inanan, fikir hürriyetine inanan insan bunu yapabilir mi" şeklinde konuştu.

Belediyeden ayrılan Yılmaz, yanına gelen çocuklara da bayram harçlığı dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber