Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta

Bakan Yılmaz: "Kim bu süreçte yan çizerse kim yanlış, hata yaparsa samimiyetsiz davranırsa halk buna demokratik olarak en güzel cevabı verecektir"

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta

MUŞ (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kim bu süreçte yan çizerse kim yanlış, hata yaparsa samimiyetsiz davranırsa halk buna demokratik olarak en güzel cevabı verecektir" dedi.

Bingöl'deki programlara katılmak üzere Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Bakan Yılmaz, havaalanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya ve partililer tarafından karşılandı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, silahların bırakılması çağrısının son derece sevindirici olduğunu belirterek, uzun zamandır bekledikleri bir aşamayı görmenin kendisini sevindirdiğini söyledi.

Çağrıyla çözüm sürecinde belli bir aşamanın atlandığını ve yeni bir aşamaya geçildiğini vurgulayan Yılmaz, "Ancak bu henüz tamamlanmış değil. İnşallah önümüzdeki süreçte uygulamayı görürüz. Bunu temenni ediyoruz ancak bu süreçler kolay süreçler değil. Çok farklı kesimlerin bir şekilde müdahil olmaya çalıştığı, belli kesimlerin de provoke, sabote etmeye, engellemeye çalıştığı süreçteyiz. Buna karşı bütün kesimlerin süreci sahiplenmesi lazım. Hangi partiden olursak olalım, hangi siyasi görüşten olursak olalım, insana, insan hayatına değer veren her kesimin bu noktada birleşmesi lazım. Bu bölgeyi, ülkemizi düşünen ve geleceğimizi düşünen herkesin bu süreci sahiplenmesi lazım" diye konuştu.

Bu tür süreçlerde kısa vadeli bazı gelgitlerin olabileceğine ve bazı istenmeyen hadiselerin gerçekleşebileceğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ama bizim büyük resme bakmamız lazım. Küçük işlerle uğraşmamız lazım. Bu genel büyük resmi hiçbir zaman gözden kaçırmamamız lazım. Türkiye 21. yüzyılda çok farklı noktaya gidiyor. Bir taraftan kardeşliğini güçlendiriyor, pekiştiriyor, bir taraftan demokrasisini derinleştiriyor, daha ileriye taşıyor. Vatandaşlık hukukunu geliştiriyor. Dolayısıyla Türkiye, bu yürüyüşüne devam edecek. Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun, herkesin onurlu ve rahat bir şekilde, özgür bir şekilde yaşadığı bir ortamı birlikte inşa ediyoruz. Bu ortamda artık silahlara yer yok. Bunun bu ülkeye ve özellikle de yaşadığımız bu bölgeye ne kadar büyük zararlar verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu süreç bir samimiyet sürecidir. Büyük resmi görme sürecidir. Halkın gerçek taleplerini görme, halka göre siyaset yapma sürecidir. Dolayısıyla hepimizin bu süreci sahiplenmesi lazım. Ben böyle farklı sözlerden dolayı polemik anlamında birtakım şeylere de girmek istemiyorum. Kim bu süreçte yan çizerse kim yanlış, hata yaparsa samimiyetsiz davranırsa halk buna demokratik olarak en güzel cevabı verecektir diye inanıyorum."

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle karayoluyla Bingöl'ün Solhan ilçesine geçti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber