Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 17:34 Yorum: 0

Kalkınma Bakanı Yılmaz Özkıraç'ı ziyaret etti

Kalkınma Bakanı Yılmaz, IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Özkıraç'ı evinde ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Özkıraç'ı ziyaret etti

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'dan uçakla Elazığ'a, oradan Bingöl Polis Lojmanlarındaki evine gelen Nizamettin Özkıraç'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özkıraç'ın Irak'ta sıkıntı yaşayanlardan biri olduğunu anımsatarak, 'Bugün çok şükür geldi ve Bingöl’de ailesiyle buluştu. Biz de bu sevince ortak olmak için geldik' dedi.

IŞİD tarafından Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinin kurtarılması nedeniyle adeta bayram sevinci yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

'Uzun süre hepimiz endişe ettik. Ama çok şükür bugünleri gördük. Bir daha böyle şeyleri yaşamamayı temenni ediyoruz. Zor ortamdan kardeşlerimizi buraya getiren, buna yardımcı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hükümet olarak da biz başından beri çok sorumlu bir şekilde, bu kardeşlerimize zarar gelmemesi için her türlü çabayı sarf ederek,  bütün kurumlarımızı da bu süreçte görevlendirerek çalışmayı yürüttük. Çok şükür başarılı oldu.'

Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası olan Özkıraç'ın eşinin hamile olduğunu öğrenmesi üzerine 'Nizamettin kardeşimizin 3 çocuğu var, dördüncüsü de yolda. Çocuk gelmeden babası geldi çok şükür. Hepimiz tabii ki endişe ettik, üzüldük. Ama ailenin, çocukların üzüntüsü, sıkıntısı ayrı oluyor. Çocuklar bugün bayram ediyorlar' ifadesini kullandı.

Kurtarılma operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlanmasından iftihar ettiklerini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 'Bu açıdan da gerçekten çok mutluyuz. İnsanı merkez alan bir politikanın sonuçları bunlar. Tabii bölgemizde de çok acılar ve sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah o sorunların da bittiğini en kısa sürede görürüz. Ama Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün orada yaşanan sıkıntılarla da görüyorsunuz ilgileniyoruz. İnsani olarak elimizden gelen bütün desteği, yardımı yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.'

'Devletimize her zaman güvendik'

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Özkıraç ise çocuklarına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, 'Metanetimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Devletimize her zaman güvendik. Başta bizi ailelerimize kavuşturan Rabbimize şükrediyoruz. Emeği geçen tüm yetkililerimizden Allah razı olsun. Geldik, mutluyuz' görüşünü paylaştı. 

Muhabir: Abdullah Çelik-Aydın Arık

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber