Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Mayıs 2016 - 13:43 Yorum: 0

Kalkınma Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, "Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük, geceli gündüzlü çalıştık. Ülkemiz için, milletimiz için,...

Kalkınma Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, "Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük, geceli gündüzlü çalıştık. Ülkemiz için, milletimiz için, ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için bu çabayı, bu gayreti sarfettik. Bundan sonraki süreçte de milletimiz tereddütlü olmasın, yine geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı görevini düzenlenen törenle Lütfü Elvan'a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Yılmaz, "Kalkınma Bakanlığı, ülkemizin uzun vadeli planlarını, programlarını, stratejilerini yapan; bölgesel, sektörel birçok alanda yol haritaları ortaya koyan bir bakanlık. Bir mutfak bakanlığı bir taraftan. Diğer taraftan bütçe sürecinde yatırımların, ödeneklerin tahsisinde genel koordinasyonu gerçekleştiren, ülkemizin kalkınması için yatırımları etkili ve verimli bir şekilde organize etmeye çalışan bir kurumumuz. Son yıllarda bölgesel açıdan çok önemli çalışmalara imza atmış bir bakanlık aynı zamanda. Bölge Kalkınma İdarelerimizle ve Kalkınma Ajanslarımızla ülkemizin bölgesel, mekansal kalkınmasına büyük güç veren bir kurumumuz. Bu çerçevede GAP, DAP, KOP, DOKAP gibi çok önemli programları, eylem planlarını hayata geçiren, koordine eden bir bakanlığımız. Makro birimleriyle, sektörel birimleriyle, bölgesel birimleriyle çok disiplinli, son derece önemli bir işlev gören bakanlığımız. Aynı zamanda Orta Vadeli Programı koordine eden, ülkemizin küresel krizden en az etkiyle çıkması için çok önemli katkılarda bulunmuş olan bir bakanlığımız" ifadelerini kullandı.

"EMİNİM BU KURUMDA DA ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAKTIR"

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sayın Bakanımızın çok önemli bir birikimi var. Devlet Planlama Teşkilatı'nda çok uzun yıllar görev yaptı. Son dönemlerde reformlar konusunda yaptığı koordinasyon, ülkemizin değişimi, dönüşümü adına reform programlarımızın koordinasyonu konusunda da yine çok kritik bir görev üstlendi. Aynı kurumdan yetişmiş arkadaşız. Aynı partiden olan arkadaşıma bu görevi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Uzun yıllardır görev yaptığımız bir dostuma, arkadaşıma görevi devretmenin ayrı bir şerefini, onurunu yaşıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Bugüne kadar yaptığı bütün görevlerde çalışkanlığıyla, hızlı hareket etmesiyle, kaliteli işler çıkarmasıyla bildiğimiz bir arkadaşımız. Eminim bu kurumda da çok önemli çalışmalara imza atacaktır."

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DE MİLLETİMİZ TEREDDÜTLÜ OLMASIN, YİNE GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ise, Cevdet Yılmaz ile bürokrasi hayatında ve siyasi hayatında çok özel bir birlikteliklerinin olduğunu belirterek, "Parti ve bürokrasi birlikteliğimiz bizlere dayanışma getirdi. Kalkınma Bakanlığı aslında bütün bakanlıkları kesen, çok disiplinli bir yönü olmasıyla hep ön plana çıkmıştır. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına çok önemli katkılar sağlamış bir kurum. Özellikle orta ve uzun vadeli planlar hazırlayan, Türkiye'ye bir anlamda vizyon çizen bir kurum. Bu açıdan ben Kalkınma Bakanlığımızı çok önemsiyorum. Gerçekten ülkemizin önünü açan, birçok reform sürecini başlatan kurumlarımızın başında geliyor. Bu açıdan Kalkınma Bakanlığımızın ne kadar güçlü, uzmanlaşmış bir kadrosu olduğunu biliyorum. Kalkınma Bağanlığımızın personeliyle birlikte Cevdet Bey'in bıraktığı yerden bizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimizden aldığımız destekle her zaman gurur duyduk bundan sonra da gurur duymaya devam edeceğiz. Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük, geceli gündüzlü çalıştık. Ülkemiz için, milletimiz için, ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için bu çabayı, bu gayreti sarfettik. Bundan sonraki süreçte de milletimiz tereddütlü olmasın, yine geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber