Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Sağlık 25 Temmuz 2016 - 12:24 Yorum: 0

Kalp krizi gelmeden önce haber veriyor

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp krizinin genelde ani olarak gelen bir hastalık olarak bilindiğini ancak kriz geçirmeden önce genel ve belli...

Kalp krizi gelmeden önce haber veriyor

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp krizinin genelde ani olarak gelen bir hastalık olarak bilindiğini ancak kriz geçirmeden önce genel ve belli bazı belirtiler olduğuna dikkat çekti.

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp krizi belirtilerinin göğüste şiddetli ağrı, sıkışma, üst gövdede rahatsızlık, nefes darlığı, soğuk terleme, mide bulantısı, ani aşırı halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler olduğunu ifade ederek "Bu tip şikayetleri olan kişiler, belirtileri dikkate alarak vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmalıdır" dedi.

"Yağlı yiyeceklerden uzak durun"

Kalp sağlığı için dengeli ve doğru beslenmenin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, şu bilgileri verdi: "Beslenmesine dikkat eden ve yağlı yiyeceklerden uzak duran kişilerde kalp krizi riski azalmaktadır. Sigara kesinlikle bırakılmalıdır. Stresten uzak bir yaşam sürülmelidir. Fazla kilolar kalp krizi riskini arttıran en önemli nedenlerden biri olduğu için ideal kilo korunmalıdır. Hareketsiz yaşam tüm hastalıklarda olduğu gibi kalp hastalıklarının oluşmasında da çok önemli bir faktördür. Bu nedenle düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Kalp ve damar sağlığı için kolesterol ve hipertansiyon kontrol altında tutulmalıdır. Şeker hastalığı da kontrol altında tutulmazsa kalp krizi ve ölüme yol açan ciddi kalp hasarlarına neden olabilir. Bu yüzden şekerinize dikkat etmeli ve düzenli kontrollerinizi yaptırmalısınız. Sonuç olarak, kalp hastalığından korunmak için öncelikle kırklı yaşlara doğru, doktor kontrolü ve gerekli testlerle hastalık riski saptanmalı, beslenmeye dikkat edilmeli, sigaradan kesin olarak vazgeçilmeli, daha aktif ve stresten uzak bir yaşam tarzı seçilmeli, doktor tarafından kullanılması önerilen ilaçlar aksatılmadan kullanılmalı ve doktor takipleri aksatılmamalıdır. Aile öyküsü olanlar ise bu tedbirleri daha fazla dikkate almalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber