Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 28 Şubat 2017 - 13:48 Yorum: 0

Kalp pili sayesinde hayata tekrar tutundu

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan ve 3 yıldır kalp hastası olan adam, Özel Denizli Cerrahi Hastanesinde yapılan operasyonla takılan kalp pili sayesinde...

Kalp pili sayesinde hayata tekrar tutundu

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan ve 3 yıldır kalp hastası olan adam, Özel Denizli Cerrahi Hastanesinde yapılan operasyonla takılan kalp pili sayesinde sağlığına kavuştu.

Denizli'nin Tavas ilçesinde ikamet eden ve yaklaşık 3 yıldır kalp hastası olan çiftçi emeklisi 56 yaşındaki Halil Sarıkaplan, nefes darlığı, bayılma ve kalp ağrıları şikayetleri nedeniyle Özel Denizli Cerrahi Hastanesine başvurdu. 3 senedir kalp hastası olan ve kalp ağrıları nedeniyle daha önce anjiyo olan Sarıkaplan burada Aritmi Uzmanı Doktor Yusuf İzettin Alihanoğlu tarafından muayene edildi. Muayenenin ardından Halil Sarıkaplan'ın kalbine pil takılması gerektiğini belirlendi. Doç. Dr. Yusuf İzzettin Alihanoğlu ve Prof. Dr. Halil Tanrıverdi tarafından yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından hastaya çok fonksiyonlu bir kalp pili takıldı.

Kalp pillerinin hastaların için günlük yaşamında umut verici olduğunu belirten Doktor Alihanoğlu, "Türkiye'de sadece belirli merkezlerde ve özel eğitim almış hekimler tarafından takılabilen bu çok fonksiyonlu kalp pilleri özellikle son dönem kalp yetmezliği yaşayan hastalar için umut vaat etmektedir. Bu piller sayesinde hastalar günlük aktivitelerini daha rahat bir şekilde yapabilmekte ve ciddi ritim bozukluklarının yol açacağı hayati tehlikelere karşı hastaları korumaktadır. Kalp yetmezliği tanısıyla takip edilen hastalarımızın, daha konforlu bir yaşam elde edebilmek adına mutlaka bu pillerin takıldığı merkezlere başvurmaları son derece önemlidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber