Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Ocak 2015 - 06:00 Yorum: 0

Kameralı ambulanslar hizmet vermeye başladı

Ambulanslara yol vermeyen araçların plakalarının tespit edilmesi amacıyla hizmete alınan kameralı ambulanslar faaliyete geçti

Kameralı ambulanslar hizmet vermeye başladı

Ambulanslara yol vermeyen araçların plakalarının tespit edilmesi amacıyla hizmete alınan kameralı ambulanslar İstanbul'da faaliyete geçti.

Tekirdağ'da 18 Ocak'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete alınan ve Marmara Bölgesi'ndeki illere de dağıtımı tamamlanan sağlık araçları İstanbul'da hizmete sunuldu.

Türkiye genelinde bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda dağıtılan 798 kameralı ambulanstan 46'sı İstanbul'da hizmet verecek. Ambulans kontağının çalışmasıyla kayda başlayan sistemle, araçlara yol vermeyenlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

Kameraların kayıtlarıyla, yakın zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolün ardından cezai işlem de yapılabilecek.

Büyükçekmece 1 Numaralı Acil Yardım İstasyonu Acil Tıp Teknisyeni Kamil Kabahaliloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kameralı ambulansların iç donanımlarının diğerlerine göre daha farklı olduğunu belirtti.

Özellik olarak diğer ambulanslarla aynı nitelikte olan araçların ön camlarında bir kamera sistemi bulunduğunu dile getiren Kabahaliloğlu, "Trafikteki herhangi bir riskli durumda, diğer araçların riskli sürüşlerini tespit etmek ve bunları tutanaklandırıp gerekli yerlere bildirmek için kullanılacak bir kamera sistemi var" dedi.

Kabahaliloğlu, bu kayıtlarla resmi olarak trafikte ya da karakolda gerekli işlemlerin başlatılabileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu sistem, ambulansların trafikte yaşadığı zorlukların bir kısmını aşmak için etkili olacaktır. Çünkü bu konuda bir duyarsızlık var. Bu da ambulanslara yol verme konusunda çok büyük riskler doğuruyor. Bazı durumlarda araçlar, ambulansa yol vermek için diğer araçları riske atıyor. Bazen de inatla yol verilmiyor. Bu da bizim hastaya ulaşımımızı ya da hastaneye varışımızı etkiliyor."

Ambulansların da zaman zaman İstanbul trafiği nedeniyle mağduriyet yaşadığını anlatan Kabahaliloğlu, "Bir de trafikteki vatandaş yol vermeyince vakaya ulaşma süresi iki katına çıkıyor. Bu kameralarla yol vermeyen araçların plakaları tespit edilip gerekli yerlere bildirildiğinde cezai işlem yapılacaktır. Vatandaşların da bilgilenmesi açısından bu sistemin etkili olacağını düşünüyorum. Temennimiz, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, daha hızlı onlara ulaşabilmektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber