Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2014 - 19:33 Yorum: 0

KAMER'den "O Köy Bizim Köyümüzdür" projesi

SİİRT (AA) – KAMER Vakfı Siirt ve Batman Şubelerince okula gönderilmeyen genç kadınların eğitimi, erken ve zorla evliliklerin, namus cinayetlerinin önlenmesi amacıyla başlatılan "O köy...

KAMER'den 'O Köy Bizim Köyümüzdür' projesi

SİİRT (AA) – KAMER Vakfı Siirt ve Batman Şubelerince okula gönderilmeyen genç kadınların eğitimi, erken ve zorla evliliklerin, namus cinayetlerinin önlenmesi amacıyla başlatılan "O köy bizim köyümüzdür" adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Siirt Şubesinde yapılan toplantıda konuşan KAMER Şube Başkanı Sara Turhan, uygulama süresi bir yıl olan projenin temel hedefleri, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Amaçlarının kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerini engellemek olduğunu anlatan Turhan şöyle konuştu:

"Namus cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete engel olmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında Siirt ve Batman illerine bağlı toplam 555 köyü ziyaret edeceğiz. Köy muhtarları, öğretmenler, jandarma ve her köyden 18-29 yaş aralığındaki 5'er kadınla görüşüp iletişim kurmayı planlıyoruz. Bu ziyaretler sırasında kadınlara eğitim hakkı, evlilik yaşı ve olası bir şiddet durumunda yasal haklarını ve başvurabilecekleri kurum ve kuruluşları tanıtmayı planlıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber