Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 22 Kasım 2017 - 10:08 Yorum: 0

Kamil Saraçoğlu: UNESCO konusunda kimse heyecanımıza engel olmasın

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın Kütahya için bir milat olduğunu ifade etti.

Kamil Saraçoğlu: UNESCO konusunda kimse heyecanımıza engel olmasın

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın Kütahya için bir milat olduğunu ifade etti.

Yapıcı eleştiriye açık olduklarını ve herkesten destek beklediklerini belirten Başkan Saraçoğlu, "Altyapı konusunda Belediye olarak kendi birimlerimizle beraber bunu oluşturuyoruz. KİŞGEM'de gastronomi ile ilgili bir bölüm açtık, orada yerinizi alabilirsiniz. Belediyenin imkanları, kapıları tüm sanatçılarımıza, zanaatkarlarımıza her zaman açık, bunun bilinmesini istiyorum. Resmi verilere göre 400'ün üzerinde çini atölyesinde 4 bin kişi çalışıyor. Merdiven altını düşündüğümüzde yaklaşık 8 bin kişinin çiniden ekmek yediğini düşünürsek büyük bir potansiyel. Belediye olarak onlara destek olmaya gayret göstereceğiz. Eleştirilere açığız, eksiğimizi söylesinler ama heyecanımıza kimse engel olmasın, destek olsunlar, yanımızda olsunlar. Kütahya olarak Türkiye'nin, UNESCO Yürütme Kuruluna seçilmesinde destek olduk. UNESCO'da bir lobimiz var sevinçli ve heyecanlıyız" dedi.

"Kütahya ilk müracaatında yerini aldı"

Kütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına ilk başvuruda kabul edilen Türkiye'deki tek il olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bu yürüyüşte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu proje bir Belediye Başkanı olarak Kamil Saraçoğlu'nun değil, proje Kütahya Belediyesinin. Kütahya Belediyesi, tüm Kütahya'yı temsil ediyor, dolayısıyla Kütahya'yı öne çıkarmamız gerekiyor. Çalışmada zorluklar yaşadık ama başarılı ve çok önemli bir adım attık. Bundan sonra her anlamda, her noktada artık UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında olduğumuzu vurgulamalı, o özellikleri taşıyabilmeliyiz. Çini belki bir adım önde ancak diğer el sanatları, zanaatla ilgili ne varsa bu işin içinde. Kütahya Belediyesi olarak biz müracaat ettik bunu gururla söylüyorum. Bu noktada Gaziantep Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bize önemli destekler verdi. Kütahya ilk müracaatında UNESCO'da yerini alan bir şehir oldu. Hatay, Gaziantep birden fazla müracaatı sonucunda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girebildi. Güdümlü proje çok önemli. Güdümlü proje geçmişten gelen bir proje ancak kimse sahip çıkmamış, bugün biz sahip çıktık ve bize düşeni karşılarız dedik, Ticaret ve Sanayi Odamız aynı şekilde dörtte birini karşılayacağını söyledi ve proje devam ediyor. Bu da çininin kalitesini, tanınırlığını daha çok ortaya çıkaracak bir proje" şeklinde konuştu. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber