Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 28 Temmuz 2014 - 15:10 Yorum: 0

Kamptaki Türkmenlere bayram yardımı

Türk Kızılay'ı, bayramın ilk gününde Irak’taki çatışmalar nedeniyle kamplarda kalan Telaferli Türkmen sığınmacılara insani yardım malzemesi dağıttı.

Kamptaki Türkmenlere bayram yardımı

Irak’ta iç çatışmaların başladığı haziran ayının başından buyana yaraları saran Kızılay, bayramda da Telaferli Türkmenleri yalnız bırakmadı. Kızılay ekiplerinin, 16 tırla getirdiği insani yardım malzemeleri, Erbil-Musul yolu üstündeki Hazer Kampı'nda kalan ailelere dağıtılmaya başlandı. Dağıtımda zaman süre izdiham yaşansa da birçok aileye besin kolileri ve öteki malzemeler teslim edildi. 

Toz toprak üstünde kurulan derme çatma çadırlarda kalan aileler, menfaatlerini bayramda unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Ümit Türkarslan yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 gündür Irak’ta insani yardım çalışmalarında bulunduklarını söyledi. Yardıma muhtaç aileler bulunduğu sürece Irak’ta kalmaya devam edeceklerini dile getiren Türkaslan, 'Burada büyük bir insani dram yaşanıyor. Çocuğunu evde unutup gelen aileler var. Bu insanlar, çaresizce dışarıdan gelen yardımları bekliyor. Üzerinde bir karış toz olan çadırlarda kalıyorlar. Sıcaklık fazla aşırı yüksek. Çocukların çoğu hasta. Biz, hayırsever Türkiye halkının yardımlarını ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkarslan, bakliyat çeşitleri, salça, tuz, şeker, yağ, makarna ve süt tozundan oluşan yardım kolilerinin bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak biçimde hazırlandığını anlatım etti. Sığınmacılara besin yardımının yanı dizi battaniye, yatak, giysi ve ayakkabı dağıttıklarını belirten Türkarslan, yatakların bedensel engellilerle İhtiyar ve bebekli ailelere dağıtıldığını kaydetti. 

Kızılay'ın şimdiye kadar bölgede 47 tırlık yardım materyali getirdiğini aktaran Türkarslan, 'Türkiye halkının gönderdiği yardımlar, gramı gramına ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Biz burada büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Tek bir paketin dahi zarar olmasına izin vermeyiz. Hayırsever halkımızın Kızılay'a bağışlarını sürdürmesini diliyoruz' diye konuştu. 

Yardımların organize etmesine destek verici Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetine, Türkiye halkına ve Kızılay'a teşekkür etti. Kampta fazla aşırı sayıda hasta çocuk olduğunu tetkik ettiklerini ifade eden Maruf, 'Bundan sonra insani yardımların yanı dizi sıhhat çalışmalarını da organize edeceğiz. Kampa hekim getirerek, hastaları muayene edeceğiz. Durumu mühim olanları, Erbil'deki hastanelerde tedavi altına alacağız' dedi. 

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit bu gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek mecburiyetinde kalmıştı.

Muhabir: Salih Bilici, Orhan Çiçek

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber