Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

"Kampüs'ten Afrika'ya 1 Kuyu 1 Göz Açmaya Kampanyası"

SAÜ Öğrencileri Dayanışma Platformunca başlatılan kampanyayla Afrika’da su kuyusu açılması ve 100 kişinin katarakt ameliyatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor

'Kampüs'ten Afrika'ya 1 Kuyu 1 Göz Açmaya Kampanyası'

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrencileri Dayanışma Platformu tarafından başlatılan "Kampüs'ten Afrika’ya 1 Kuyu 1 Göz Açmaya" kampanyası devam ediyor. 

Kampanya koordinatörü Murat Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ öğrencileri olarak bir araya geldiklerini ve kampanya başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl "Kampüsten Suriye’ye 1 lira 1 ekmek" kampanyası düzenlediklerini, iki tır yardım malzemesi gönderdiklerini anlatan Demirci, "Bu yıl da Afrika’da 1 su kuyusu ve 100 kişinin katarakt ameliyatını gerçekleştirmek için kampanya düzenledik. Bu kapsamda kampüs kafeteryada ilahiyat ve birçok fakültede stantlarımız faaliyet gösteriyor. Bu kampanyada SMS ve banka hesap numaralarını daha aktif kullanıyoruz" diye konuştu. 

Demirci, bağışlara ilginin geçen yıla oranla düştüğünü vurgulayarak, bunu arttırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. 

Sağlık ve su ihtiyacının, toplumun benimseyebileceği ortak problem olduğunu vurgulayan Demirci, "Kampanya, 20 Mart’ta sona erecek. Vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden 'SAUAFRIKA' yazıp 3072’ye SMS yollayarak 5 lira bağışta bulunabilir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber