Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 29 Mart 2017 - 17:43 Yorum: 0

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Sezer, isminden dolayı Seyfullah Hacımütfüoğlu’nu vali yapmadı”

Bir dizi ziyaret için Diyarbakır'a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Dicle Üniversitesi'nde Geçmişten Geleceğe Türkiye konulu konferans verdi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Sezer, isminden dolayı Seyfullah Hacımütfüoğlu’nu vali yapmadı”

Bir dizi ziyaret için Diyarbakır'a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Dicle Üniversitesi'nde Geçmişten Geleceğe Türkiye konulu konferans verdi. Malkoç, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, valiler kararnamesinde bulunan Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu isminden dolayı veto ettiğini söyledi.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Malkoç, çeşitli ziyaretlerin ardından konferansın verileceği Dicle Üniversitesi kongre merkezine geldi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşan Malkoç, Diyarbakır'ın sıradan bir şehir olmadığını, kadim bir medeniyetler şehri olduğunu söyledi. Malkoç, "Her ne kadar son yıllarda bazı terör örgütlerinin adı ile anılıyorsa da medeniyet şehirleri için bunlar gelip geçicidir arkadaşlar. Yakın tarihimiz felaket çok kötü. Hukuksuzluklar olmuş, yanlışlıklar adaletsizlikler olmuş, devletin milletin kavgası olmuş. Bir grubumuz sağcı, bir gurubumuz solcu bir birini öldürmüşler, sabahleyin sağcıyı vuran aynı silah öğleden sonra solcuyu vurmuş. Sağcı ve solcu gençlikler vatanı kurtarıyoruz zannetmişler. O bitmiş ermeni saldırıları başlamış, o bitmiş laik dindar çatışması başlamış. O tamamlanmış, başlamış Türk- Kürt kavgası başlamış" dedi.

Dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında geçen bir diyaloğu da paylaşan Malkoç, şunları söyledi:

"Abdulkadir Aksu'yu tanıyorsunuz, Diyarbakır eski milletvekili, eski İçişleri Bakanı çok iyi biri, valilik yapacak birini valiler kararnamesinde yazıyor, Cumhurbaşkanına gönderiyor, üzeri çiziliyor. Aradan bir yıl geçiyor, ikinci valiler kararnamesinde bir kez daha yazıyor tekrar üzeri çiziliyor. Başka bir vesile ile Cumhurbaşkanının yanına gittiğinde efendim diyor, filan arkadaşı vali olarak yazıp size gönderdim, ikisinde de geri çevirdiniz bilmediğim bir kusuru hatası eksikliği noksanlığı ahlaki zafiyeti mi vardı. Cumhurbaşkanı hangisi diyor, ismini söylüyor, cumhurbaşkanı da "Kardeşim bir daha bunu vali adayı olarak bana gönderme" diyor. Aksu da efendim neden göndermeyim diyor, Cumhurbaşkanı görmüyor musun bunun adı ve soyadı vali olmaya müsait değil. Liyakat, ehliyet değil adı ön plana çıkıyor. Bahsettiğim cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer dönemi, karıştırılmasın. Arkadaşımızın adı ve soyadı da şu, Seyfullah Hacımüftüoğlu, bundan dolayı müsait değil. Bunları yaşadık. Daha sonra tabi o arkadaşımız vali oldu, müsteşar oldu. Şimdi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ni yürütüyor ama, bunları yaşadı bu memleket."

Konferansta Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de birer konuşma yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber