Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Nisan 2014 - 10:17 Yorum: 0

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliği'nde değişiklik

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliği'nde değişiklik

ANKARA - Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, giriş sınavına başvurmak isteyenlerin, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekecek.

Giriş sınavı başvurularının elektronik ortamda alınması halinde gerekli olan belgelerin ne zaman teslim edileceği sınav duyurusunda belirtilecek.

Adaylar sınav giriş belgelerini Müsteşarlık'tan veya başvuruların elektronik ortamda yapılması halinde internet çıktısı olarak alacak. Sınav giriş belgesinde fotoğraf, kimlik bilgileri, sınav yeri ve tarihi yer alacak.

Adaylar, giriş sınav puanı en yüksekten başlamak suretiyle sıralamaya konulacak ve atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday tespit edilecek. Giriş sınavında başarılı olmak şartıyla kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Sınav Komisyonunca belirlenecek sayıda yedek aday tespit edilebilecek. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, giriş sınavı sonuçlarının ilanından itibaren bir yılı geçmemek üzere bir sonraki giriş sınavı ilan tarihine kadar geçerli olacak. Yapılacak sınav sonucunda, ilanda belirtilen bölümlerden yeterli sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde müsteşarın onayı üzerine Sınav Komisyonu belirtilen alanlar ve sayılar arasında değişiklik yapabilecek.

Yetiştirme programı çerçevesinde uzman yardımcılarına yüksek lisans yaptırılabilecek. Yüksek lisans programına kabul, derslerin belirlenmesi ve diğer hususlar ilgili yükseköğretim kurumları ile yapılacak bir protokolle belirlenecek.

Uzman yardımcılarına yüksek lisans yaptırılması halinde tez konusu üniversite ile koordinasyon halinde Müsteşarlık tarafından tespit edilecek. Yüksek lisans programı çerçevesinde hazırlanan tez, uzmanlık tezi olarak Müsteşarlığa sunulabilecek. Tez değerlendirmeye ilişkin işlemler yönetmelik hükümlerine göre yürütülecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber