Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mart 2014 - 10:33 Yorum: 0

Kamu kurumlarına "iş güvenliği uzmanı" çalıştırma uyarısı

GAZİANTEP (AA) - Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Gaziantep Şube Başkanı Onur Sürücü, Kamu kurumlarına "iş güvenliği uzmanı"...

Kamu kurumlarına 'iş güvenliği uzmanı' çalıştırma uyarısı

GAZİANTEP (AA) - Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Gaziantep Şube Başkanı Onur Sürücü, Kamu kurumlarına "iş güvenliği uzmanı" çalıştırma uyarısında bulundu.

Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, 6331 nolu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki bazı maddelerin, kamu kurumlarındaki yöneticiler tarafından yanlış yorumlandığını belirtti.

4857 sayılı İş Kanunu'nun mülga 81'inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1.7.2016 tarihinde" ibaresinin yetkililer tarafından yanlış yorumlandığını ifade eden Sürücü, şunyarı kaydetti:

''Kamuda 4857 ile çalışan personel ve 50'den çok çalışan varsa, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi zorunluluğundan dolayı bu kamu kurumlarının işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirmeleri şart. Eğer kamu kurumlarında sadece 657'ye tabi ve 50'den az personel varsa kanun 2016 yılında devreye girecektir.

Çoğu kamu kurumunun olayın farkına vardığı için iş güvenliği uzmanlarını görevlendirmeye başladıklarını görüyoruz. Fakat bazı kamu kurumlarındaki yöneticiler ise kendi personellerini görevlendirmek yerine Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) veya Toplum Sağlık Merkezleriyle (TSM) anlaşma yapmaktadır."

Kamu kurumlarındaki personellerin "İş Güvenliği Uzmanı" belgelerine bakıldığında, belge sahibi kişilerin yüzde 25'inin kamu kurumunda çalıştığının görüldüğüne dikkati çeken  Sürücü, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Kamu kurumlarındaki yöneticiler, belge sahibine haiz personeli yok sayıp OSGB veya TSM'den direkt hizmet alımı yaparsa, devleti zarara uğratmış olacak olup yöneticiler için bir çok adli süreç doğuracağı görülmektedir. Kamu kurumlarındaki yöneticilerin öncelikle bu sorunu kendi içlerindeki personellerle çözmeleri gerekmektedir." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber