Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Kasım 2014 - 11:31 Yorum: 0

Kamuoyu sonuç bekliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, çözüm sürecine ilişkin, "Yapılan her şeyi kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten sonuç bekliyor. Çok konuşulacak konu değil, çok adım atılacak bir konudur çözüm süreci" dedi.

Kamuoyu sonuç bekliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin, 'Yapılan her şeyi kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten netice bekliyor. Çok konuşulacak konu değil, fazla aşırı adım atılacak bir konudur çözüm süreci' dedi.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Şahin, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesinde, kamuoyunda 'çözüm süreci' şekilde bilinen 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin, Türkiye'nin yıllardır en ciddi derdi biçimine gelmiş bulunan terör sorununu çözmeyi amaçladığını belirtti. Şahin, halkın beklentisinin, bu çalışmanın bir an öncelikle başarıya ulaşması gerektiği anlamında olduğunu dile getirdi. 

Benzer sorunlarla öteki devletlerin de uğraşmak mecburiyetinde kaldığını izah eden Şahin, 'Bu zor bir iştir ve bir anda sonuçlanacak bir sıkıntı değildir' dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

'Özellikle son bir kaç gündür, aklı selim avdet etti. Daha serin kanlı düşünüyor taraflar. Çözüm süreci hakkında bazı tereddütler ve güvensiz ortam, iri ölçüde ortadan kalkmış görünüyor. Aslında böylesine ciddi bir derdi çözmek için fazla aşırı konuşmak değil, fazla aşırı adım atmak gerekir. Yapılan her şeyi de kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten netice bekliyor; Türkiye'nin dağlarında, şehirlerinde elinde silahla dolaşan militanlar görmek istemiyor. Bu sorunun bir an öncelikle çözülmesini istiyor. O bakımdan fazla aşırı konuşulacak konu değil, fazla aşırı adım atılacak bir konudur çözüm süreci.'

'(Üçüncü göz), dışarıdan bir göz olacaksa, bu kem göz olur'

Şahin, çözüm süreci kapsamında 'üçüncü göz' şekilde anılan izleme kurulu önerisini de değerlendirdi. 

'Üçüncü göz'ün daha fazla aşırı Kandil'den yapılan İzah ile gündeme geldiğini izah eden Şahin, burada, ABD'nin, 'üçüncü göz' şekilde çözüm süreci içinde bulunması düşüncesinin anlatım edildiğini söyledi.

'Biz ne hükümet ne de parti şekilde bu fikri asla paylaşmıyoruz' diyen Şahin, şöyle devam etti:

'Çünkü çözüm süreci, Sayın Başbakanımızın da defalarca anlatım ettiği gibi bir ulusal projedir. Kendimize ilişkin bir sorunu, kendi yöntemlerimizle çözmek amaçlı bir projedir. Başkalarını karıştırmak istemiyoruz. 'Üçüncü göz', dışarıdan bir göz olacaksa, bu kem göz olur. Bu işe kem gözlerin karışmasını istemeyiz.

Ama içeriden; işte akiller heyeti vardı, onların içerisinden... Başka kişiler, bu konu için destekçi olabileceklerse, çözüm sürecinin amacına ulaşması hakkında bir şeyler yapabileceklerse, bu yönde bir kanaat oluşursa, böyle bir adım atılabilir.'

Şahin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, böyle bir izleme kurulunda CHP'nin de temsilcisinin bulunması yönündeki çağrısını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun reddettiğinin anımsatılması üzerine, 'Kendi takdirleridir. Şu anda başlamış bulunan bu süreç, nasıl planlandıysa o biçimde devam edip, bir an öncelikle sonlandırılmalıdır diye temenni ediyorum' dedi.

'Yasa dışı uygulamalara asla müsamahakar davranamayız'

Mehmet Ali Şahin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'terör örgütü üyelerinin vergi topladığı' yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Şahin, şunları söyledi:

'Evet, buna aynı duyumlar, duyumların ötesinde bilgiler ve tespitler bizler nedeni ile da yapıldı. Hükümetimiz nedeni ile da devletin yetkili organları nedeni ile da yapıldı. Zaten o yüzden, 'kamu güvenliği; vatandaşın, halkın güvenliği' derken, biz bunu kastediyoruz. 

Bu çeşit yanlış, hukuk dışı uygulamalara asla müsamahakar davranamayız. evvel valilerimiz, güvenlik güçlerimiz, bu çeşit kimi uygulamalar görürlerse, hemen hukuki şekilde yapmaları gereken işleri yapmalıdırlar. Nitekim bu çözüm sürecini yürüten arkadaşlarımız, Sayın Başbakan Yardımcımız, süre vakit Sayın Başbakanımız, halk güvenliğinin sağlanmasını öncelikli bir adım şekilde gördü. O anlatım edilen uygulamalar varsa, o çeşit işler yapmak arzu edenler varsa, onların izale edilmesi içindir. Varsa böyle uygulamalar, bu çözüm süreci başarıyla devam ederse, tüm bu görüntüler ortadan kalkacaktır.'

'Halk nezdinde hiç bir karşılığı yoktur'

Şahin, umumi seçim yaklaşırken yeni siyasal partiler kurulmasını değerlendirirken, geçtiğimiz zamanlarda kurulan siyasal partileri anımsattı. 

Şahin, 'Onların şu anda hiçbirinin esamesi okunmuyor. O milletvekillerini şu anda kimse hatırlamıyor. Hatta bu milletvekillerinden küme kuranlar da olmuştu geçmişte. Yani 20 milletvekilini aşan sayıda mebus parti kurmuştu. Ama onların şu anda ne adları ne cisimleri var. Zannediyorum, bunlar çıkarlarını tatmin etmek amaçlı adımlardır. Halk nezdinde hiç bir karşılığı yoktur' diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber