Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Aralık 2014 - 08:33 Yorum: 0

Kanada Diyanet Vakfı kurulması için ilk adım atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde din hizmeti verilmesi kapsamında Toronto’da Kanada Diyanet Vakfı kurulması için çalışma başlattı.

Kanada Diyanet Vakfı kurulması için ilk adım atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde din hizmeti verilmesi kapsamında Toronto’da Kanada Diyanet Vakfı kurulması için çalışma başlattı.

Toronto’daki Kanada Türk İslam Kültür Derneğine ait Pape Camsi’nde, Washington Din İşleri Müşaviri Yaşar Çolak, New York Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Mollaoğlu, Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mahmut Demir ve Türk toplumuna ait dernek ve vakıfların yöneticilerinin katıldığı istişare toplantısında, Kanada Diyanet Vakfı’nın kuruluşu ve Kanada’daki din hizmetlerine ait sorunlar ele alındı.

Washington Din İşleri Müşaviri Yaşar Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada, Amerika’da bugün gelinen mesafenin 30 yılda alındığını belirterek, 'Burada da 30 yıl beklememiz gerekmiyor. İnşallah vakfımızı kurduğumuzda, size ve milletimize yakışır, estetik ve fonksiyonel bir merkezle hizmet kervanına devam edeceğiz' dedi.

New York Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Mollaoğlu, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini vurgulayarak, 'Bu kurumsallaşma yıllar önce yapılmalıydı. Ancak Din Hizmetleri Ataşemizle yeniden bir heyecan, yeniden bir yapılanma ve Diyanet İşleri Başkanlığının vizyonu ve misyonuna sahip bir şekilde kurumsallaşarak, gelecek onlu, yirmili yıllarımızı planlamak durumundayız” diye konuştu.

Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mahmut Demir, çalışmalarla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada Türk toplumunun kendilerini bir araya getirecek ve kaynaştıracak bir kurumsallaşmayı arzu ettiğini söyledi.

Demir, ''Bu üst yapı için diyanet adı çok büyük önem arz ediyor. Diyanetin adının geçtiği her yerde insanların saygı duyduğunu ve sahip çıktığını görüyoruz. Türk toplumunda diyanet ismi üzerinde bir zihin birlikteliği var. Bunun da kurumsal bir yapıya dönüştürülmesi için önayak olacağız. Toplumumuzun beklentilerinin farkındayız. Bu beklentiyi boşa çıkarmamak ve hayata geçirmek için, bu toplantının hemen ardından Kanada Diyanet Vakfı’nın kurulması çalışmalarına başlayacağız' ifadesini kullandı.

Toplantı süresince yapılan istişarelerde, Kanada Diyanet Vakfı’nın kurulmasını takiben ABD’de yapımı bitme aşamasına gelen Maryland Türk Kültür ve Medeniyet Merkezi’ne benzer bir projenin, Toronto’da da gerçekleştirilmesi benimsendi. 

Muhabir: Seyit Aydoğan

Kaynak: AA

ETİKETLER: Kanada , Diyanet , Vakfı , kurulması , için , ilk , adım , atıldı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber