Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Ocak 2020 - 10:51 Yorum: 0

Kanatlı Hayvan Et Üreticileri Birliğinden Vali Aydın Baruş'a ziyaret

Malatya kanatlı hayvan eti üreticileri birliği Başkanı Serdar Yıldız beraberinde yönetim kuruluyla birlikte Malatya valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Kanatlı Hayvan Et Üreticileri Birliğinden Vali Aydın Baruş'a ziyaret

Malatya kanatlı hayvan eti üreticileri birliği Başkanı Serdar Yıldız beraberinde yönetim kuruluyla birlikte Malatya valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. 
Valilik ziyaretinde Malatya kanatlı hayvan eti üreticileri birliği Yönetim Kurulu başkanı Serdar Yıldız tarafından Kanatlı Hayvan eti Üreticileri Birliğinin yaptığın çalışmalar hakkında Malatya valisi Aydın Baruş’a bilgi verdi.
Birlik Başkanı Serdar Yıldız Konuşmasında  “İlimizde bulunan mevcut entegrelerin içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle durma noktasına gelen tavukçuluk sektörü birliğimizin yürüttüğü proje kapsamında canlanmış atıl durumda bulunan bütün kümesler üretime geçmiştir. 
Bu proje kapsamında Iraklı bir tüccarla görüşülerek ilimizde firma kurmaya ikna edilmiş ve bu firma üzerinden Irak’a yılın son altı ayında 3 milyon doları bulan bir ihracat yapılarak ilimize döviz girdisi sağlanmıştır. Yine bu proje kapsamında atıl durumda bulunan kümeslerin üretime geçirilerek oluşturulan istihdamın yanı sıra entegre tesisin ve yem fabrikasının üretime geçmesiyle ciddi anlamda istihdama sağlanmıştır.
Önümüzdeki süreçte Malatya kanatlı hayvan eti üreticileri birliği olarak kooperatifleşerek kendi markamızı oluşturup hem yurt içine hem de yurt dışına ihraç yaparak kurumsallaşmayı hedeflemekteyiz.” 
Malatya’da faaliyet gösteren bazı işletmelerimiz 2010 yılı öncesinde yapıldığı için bu kümeslerimiz ruhsatsız olduğundan dolayı tkdk’nın üreticilere sunduğu modernizasyon hibelerine müracaat edemiyorlar. Bu işletmelere 6330 sayılı Büyükşehir kanunun ilgili maddesi uyarınca 2010 yılı öncesi yapıldığına dair çevre şehircilik il müdürlüğü tarafından verilen bina tespit raporu doğrultusunda ilgili belediyeler tarafından işletme ruhsatı verilmesi konusunda sayın valimizden destek istiyoruz.”
Malatya valisi Aydın Baruş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttiği konuşmasında “ Kanatlı Hayvan eti üreticileri birliği güzel çalışmalara imza atmış. Bu çok güzel. Ülke ekonomisine katkı sağlanan her proje desteklenmeli yeni istihdam alanlarıyla işsizliğe de çare sizlerin birlik olarak yapacağınız  proje ve çalışmalarla az da olsa çözüme kavuşacaktır. TKDK ile belirttiğiniz Bu konuyu belediyelerle görüşüp üreticilere gerekli kolaylığın sağlanması konusunda kanunun elverdiği ölçüde elimizden gelen gayreti göstereceğiz “ diye belirtti

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber