Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Kasım 2018 - 11:08 Yorum: 0

Kandil’deki mağaralar da artık güvenli değil

Son dönemde teröristler için güvenli üs bölgesi olarak tercih edilen Kandil'de kayalık bölgesindeki iki mağaraya düzenlenen hava harekatında 7 terörist...

Kandil’deki mağaralar da artık güvenli değil

Son dönemde teröristler için güvenli üs bölgesi olarak tercih edilen Kandil'de kayalık bölgesindeki iki mağaraya düzenlenen hava harekatında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarından korunmak için Türkiye ile doğrudan sınırı olmayan Kandil, son dönemde teröristler için güvenli üs bölgesi olarak tercih ediliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nca takip edilen teröristlerin, örgütün kalesi konumundaki Kandil'in kayalık bölgesindeki iki mağarada üslendikleri tespit edildi. Mağara koordinatlarının paylaşıldığı Hava Kuvvetlerine ait jetler 19.11.2018 ve dün, bölgeye düzenlediği hava harekâtı neticesinde 7 teröristi etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütünün emniyetli gördüğü bu geri üs bölgesinin Kandil'de üst üste aldığı darbelerle sarsıldığını, fakat terör elebaşlarının, oluşan moral bozukluğunun, tabanda kopuşu engellemesi için Kandil'deki kayıplarını gizlemeye çalıştığını söylüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber