Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Ağustos 2014 - 10:28 Yorum: 0

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında görevli 18 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren madenciler, ocağa inmeyerek kuyu başında eylem yaptı

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında çalışan 18 arkadaşlarının işine son verilmesi üzerine madenciler, ocağa inmeyerek duruma tepki gösterdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, işverenin 18 kişinin iş akitlerinin feshedildiğine yönelik bildiri göndermesiyle başlayan yasal sürecin sona erdiğini belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yönetimiyle yaşanan uyuşmazlıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Hema Endüstri AŞ ile TTK arasındaki uyuşmazlıktan dolayı kapatılma süreci yaşanan maden ocağında üretim yapılamadığını anlatan Mutlu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 aydır yaşanan süreç nedeniyle işçilerin de kademeli tasfiyesi gündeme gelmişti. 3 aydır mücadele sergiliyoruz. İşçi arkadaşlarımızın işten atılmaması için daha önce de değişik eylemler yaptık. Bugün had safhaya geldi. 18 arkadaşımızın iş akitleri bugün itibarıyla son buluyor. Yarın itibarıyla bu arkadaşların iş yerleriyle ilişkisi kalmıyor. Diğer madenciler de işten atılan arkadaşlarına destek amacıyla ocağa inmeyip, destek eylemi gerçekleştiriyor. Bizler de sendikacılar olarak buradayız. Tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu işten olumlu sonuç alana kadar eylemimizi sürdüreceğiz."

Maden işçileri kuyu başındaki eylemlerini sürdürüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber