Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

Ereğli ilçesinde maden ocağında görevli 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren yaklaşık 200 madenci, eylemini sürdürüyor

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde özel bir maden ocağında görevli 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren madenciler, dün 50 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaştıkları Zonguldak'taki eylemlerini sürdürüyor. 

Hava muhalefeti nedeniyle eylem yaptıkları valilik önünde ayrılarak geceyi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Salonu'nda geçiren işçilerden 200'ü, sabah saatlerinde mesai arkadaşları Hüseyin Ak'ın söylediği şarkılarla moral bulmalarının ardından yeniden valiliğe kadar yürüdü.

Valilik önünde bekleyişlerini sürdüren işçilere hitap eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, işçilerin yürüttüğü eylemin Türkiye'de ve yurt dışında ses getirdiğini söyledi. 

Alabaş, işçilerin sorunlarının çözülmesi için bölge milletvekillerinin, Türk-İş yöneticilerinin ve sendikalarının büyük bir çaba içerisinde olduğunu vurgulayarak "Şirket yetkilileriyle bu sabahtan itibaren bir dizi görüşmeler yaptık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı başta olmak üzere tüm yetkililer sizlerin problemlerinizi biliyor" dedi. 

İlgili şirketin Türkiye Taşkömürü Kurumu'yla (TTK) bazı uyuşmazlıklar yaşadığını savunan Alabaş, şunları kaydetti:

"Maalesef sorunumuz bugüne kadar çözülmedi ve iş bu boyutlara kadar geldi. Daha sonra 'torba kanun' yürürlüğe girdi. Şirket yetkilileri 'biz özellikle TTK ile aramızdaki problem çözülme aşamasındayken iki asgari ücret uygulamasından doğan bir maliyet artışı geldi. Bu şartlarda bırakın iş akitleri fesih edilenlerin geri alınmasını, eğer buna çözüm bulunmazsa yeni işten çıkartmalar olacak' dedi. Biz de sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Sesimiz duyulmuyorsa gerekirse Ankara'ya veya şirketin genel merkezine gideceğiz. Bu problem çözülene kadar mücadelemize devam edeceğiz."

Dün de  arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren yaklaşık 500 madenci, 50 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaştıkları Zonguldak'ta oturma eylemi başlatmıştı. İşçilerden bir kısmı gece dağılmış, yaklaşık 200 kişi eylemlerini bugün de sürdürme kararı almıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber