Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 22:18 Yorum: 0

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

Ereğli ilçesinde, maden ocağında görevli 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren madenciler, iki gündür sürdürdükleri eyleme son verdi

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde özel bir maden ocağında görevli 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren madenciler, 50 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaştıkları Zonguldak'ta iki gündür sürdürdükleri eylemi sona erdirdi.

Sabah saatlerinde itibaren Valilik önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kentte sağanak beklendiği bilgisi üzerine eylemlerine ara vererek, aileleriyle slogan atarak Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) kadar yürüdü. 

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, bazı sendika yöneticileri ve işçiler, eylemin sona erdirilmesiyle ilgili toplantı yaptı.

Alabaş, toplantıda yaptığı konuşmada, maden işçisinin gücünü Türkiye'ye ve dünyaya gösterdiğini belirterek, "Sesinizi duymayanlara veya duymak istemeyenlere çok güzel mesaj verdiniz. Sizlerin problemlerini yaklaşık 3 aydır çözmek için uğraşıyoruz. İki gündür işe gitmiyorsunuz. Yarın da işe gitmezseniz iş akitleriniz feshedilecek. Sizlerin mağduriyet yaşamanızı istemiyoruz" dedi.

Eyüp Alabaş'ın konuşmasının ardından bazı işçiler ile ailelerinin sorunlarını anlatmak için Ankara'ya kadar yürümek istediklerini belirtmesi üzerine salonda tartışma yaşandı. 

Tartışmanı üzerine Alabaş, işçilerin sorunlarıyla ilgili muhatap bulamadıklarını öne sürerek, "Biz işimizi kovalamak zorundayız. Sizin işiniz ve ekmeğiniz için mücadele ederken mağdur olma durumumuz var. Biz Ankara'ya gitmekten korkmuyoruz" ifadesini kullandı. 

Alabaş'ın konuşmasının ardından işçiler kendi aralarında toplantı yaparak eyleme son verdi. 

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden işçileriyle dünden itibaren yaşadıkları süreci ve ne yapmaları gerektiği konusunu tartıştıklarını vurgulayarak, şunları belirtti:

"Değerlendirmemiz sonucunda işçilerimizin mağdur olmaması için ve yasal hakkımızı uygulama adına yarın sabahtan itibaren iş başı yapma kararı aldık. İş yerlerimize gideceğiz ve yasal olarak işverenin haklı konuma geçmesini engelleyeceğiz" diye konuştu. 

Ereğli ilçesindeki bir kömür sahasında çalışan 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren yaklaşık 500 madenci, 50 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaştıkları Zonguldak'ta oturma eylemi başlatmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber