Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 17 Haziran 2015 - 11:50 Yorum: 0

Kandıra Cezaevi müdürü teröre kurban gitti

Dün sabah hafif ticari makam aracıyla işe giderken silahlı saldırıya uğrayan 50 yaşındaki Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, vücuduna isabet eden 3 kurşunla hayatını kaybetti. Kandıra'ya geçen yıl atanan Aktürk'ün teröre kurban gittiği değerlendiriliyor

Kandıra Cezaevi müdürü teröre kurban gitti

Gökhan Karakaş

Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, görev yaptığı cezaevindeki mesaisine giderken silahlı saldırıya uğradı. Açılan çarpraz ateşte vücuduna 3 kurşun isabet eden Aktürk şoförü tarafından kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, saldırının terör saldırısı olduğunu söyledi. Saldırıda kullanılan aracın plakasının sahte olduğu tespit edilirken, şüphelerin birçok mensubu Aktürk'ün görev yaptığı cezaevinde kalan terör örgütü DHKP-C üzerinde yoğunlaştığı iddia edildi.

Osmaniye Cezaevi'nden yaklaşık 1 yıl önce Kocaeli 1 No'lu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne atanan 50 yaşındaki İsmet Aktürk'e yönelik silahlı saldırı, dün Sabah 08.20 sıralarında Yeşilova Semti'ndeki trafik ışıklarında meydana geldi. Kaldığı lojmandan ayrılarak görev yaptığı cezaevine giden Aktürk'ün içinde bulunduğu araca, trafik ışıklarında yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3'ü İsmet Aktürk'ün vücuduna isabet ederken, aracı kullanan infaz koruma memuru ağır yaralanan Aktürk'ü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Ancak ameliyata alınan Aktürk doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

'Terör saldırısı'

Saldırının ardından Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük de hastaneye geldi. Olaya ilişkin açıklamaya yapan Vali Güzeloğlu, "Değerli müdürümüz 1 yıl önce ilimize atanmıştı. Olayla ilgili çok yönlü araştırma ve soruşturma sürüyor, hem adli hem de istihbarat anlamında. Çok üzüntülüyüz, görevi başında şehit edildi. Kendisine rahmet diliyoruz" diye konuştu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Küçük de "Saldırıyı terör olarak değerlendiriyoruz. Elimizdeki tüm veriler, her türlü alternatif değerlendiriliyor. Şu anda çok detaylı bilgi vermemiz doğru olmaz. Soruşturmanın gizliliği esastır. İnfaz koruma memurumuz yara almamış. Silah sesi ve müdürümüzün durumunu görünce şoka girmiş. Müdürümüzün 16 ve 12 yaşında 2 çocuğu vardı" açıklamasını yaptı.

Temmuzda göreve başlamıştı

Adana'da 1965 yılında dünyaya gelen İsmet Aktürk, 1993 yılında Adalet Bakanlığı bünyesinde göreve başlamıştı. İlk görev yeri Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi'nde idare memuru olan Aktürk, İnebolu M Tipi, Sivas E Tipi ve Tekirdaf 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde 2. müdürlük yaptı. Hakkari Kapalı Cezaevi'ne 1. müdür olarak atanan Aktürk daha sonra, İskenderun, Konya ve Osmaniye cezaevlerinde 1. müdürdü. Aktürk, Kocaeli'nde 08.07.2014 tarihinde göreve başladı.

'Benim eşim ne yaptı?'

Öte yandan öldürülen Aktürk için öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan Aktürk'ün cenazesi, tören mangası eşliğinde adliye önüne getirildi. Törene Aktürk'ün eşi Gülay Aktürk ile çocukları Mete ve Ayşegül de katıldı.

Çocuklarıyla birlikte töreni gözyaşlarıyla izleyen Gülay Aktürk, tören esnasında 'Benim eşim ne yaptı?' diye feryat etti. Aktürk'ü, yakınları ve 112 ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Başsavcısı Mustafa Küçük törende yaptığı konuşmada, "Acımız çok büyük. İyi insanlar malesef çok yaşamıyorlar. Sayın müdürümüz, görevini en iyi şekilde yaptığı için bu muameleye tabi tutuldu. Biz terörü lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Özter dua okuduktan sonra cenaze aracına konulan cezaevi müdürü Aktürk'ün cenazesi memleketi Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ne gönderildi.

İsmet Aktürk'ün çocukları Mete Aktürk ve Ayşegül Aktürk Kocaeli Adliyesi önündeki töreni göyaşları içinde izledi. Babasının ölümüyle hala şokta olan Mete Aktürk'ü Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük teselli etti. Aktürk'ün kızı Ayşegül Aktürk ise tören sırasnıda yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

DHKP-C mi?

Saldırıya ilişkin başlatılan inceleme kapsamında saldırıyı gerçekleştirenlerin kullandığı otomobilin plakasının sahte olduğu belirlendi. Aktürk'ün aracının trafik ışıklarında çarpraz ateşe tutulduğu ve saldırının en az 2 kişi tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiren güvenlik güçlerinin, terör örgütü DHKP-C'nin üzerinde durduğu öğrenildi. Yetkililer, Aktürk'ün müdürlüğünü yaptığı cezaevinde daha çete ve terör suçlularının kaldığına vurgu yaparak, cezaevindeki bazı uygulamaların suç örgütlerinin uzantılarını rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Zırhlı araç tepkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, belde ve ilçe belediye başkanlarının bile birçok koruması ve son model zırhlı makam aracının olduğunu belirterek, "Böylesine hassas ve her gün tehdit alan bir infaz kurumunun müdürüne araç olarak hafif ticari araç verilmesi düşündürücü"dedi. Aktürk'ün mafya babaları ve terör suçlularının yattığı bir cezaevinin müdürü olduğuna dikkat çeken Akar, infaz memurları ve müdürlerinin korunmaları için bugüne kadar bir çalışma yapılmadığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber