Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 27 Ağustos 2014 - 12:08 Yorum: 0

Kanoda hedef 2016 Olimpiyatları

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mengütay:

Kanoda hedef 2016 Olimpiyatları

SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, hedeflerinin olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonaları olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kota yarışları olacak. Hedefimiz, Türkiye'nin ilk defa kano dalında olimpiyatlara katılması için gereken kotayı almasını sağlamak" dedi.

Mengütay, AA muhabirine, kanonun Türkiye'de yeni spor dalı olduğunu kaydederek, federasyonun 10 yıllık geçmişine rağmen, Avrupa Şampiyonluğu elde ettiklerini söyledi.

"Aktif olarak 3 binin üzerinde sporcumuz var" diyen Mengütay, "Lisanslı sporcu sayımız 6 bine yaklaştı. Malzeme ve tesis imkanları oluşturuldukça daha da fazlalaşıyor" ifadesini kullandı.

Mengütay, 20'nin üzerindeki bölgede faaliyet gösterdiklerine dikkati çekerek, bölge sayısını arttırmayı hedeflediklerini, kano sporunun geniş kitlelerce hem performans hem de eğlence amaçlı yapılması için çeşitli projeler ürettiklerini aktardı.

 

 

 

- Öncelikli hedef 2016 Olimpiyatları

Uluslararası şampiyonalarda 15'inci sıraya kadar gelebildiklerini belirten Mengütay, "Hedefimiz tabii ki olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonaları. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kota yarışları olacak. Hedefimiz, Türkiye'nin ilk defa kano dalında olimpiyatlara katılması için gereken kotayı almasını sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Mengütay, teknik kurulun bu çerçevede uzun süreli kamp çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, Dünya Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşmak için gereken çabayı göstereceklerini anlattı.

2016 Olimpiyatları için ülkelerin alması gereken kotalar bulunduğuna işaret eden Mengütay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ülke, sporcu olimpiyatlara katılamıyor. Belli dereceleri yapan sporcular katılıyor. Dolayısıyla olimpiyatlara gidebilmemiz için Dünya Şampiyonası'nda ilk altıya girebilmemiz lazım. Oldukça zor bir aşama ama hedefimizde ilk altıya girmek var. Şimdi uluslararası yarışmalarda, Dünya şampiyonalarında 15'inci sıraya kadar gelebildik. İnşallah önümüzdeki yıl da 10 ülkeyi geçebilirsek bu kotayı alabileceğiz."

- Sakarya'da yapılması planlanan olimpik kanal parkuru

Mengütay, Türkiye'de sportif tesis yapılaşmasında inanılmaz ivme olduğunu ama kürek ve kano sporuna yansımadığını savundu.

Dünya ve Avrupa şampiyonaları veya olimpiyatların yapılabileceği olimpik parkur bulunmadığına dikkati çeken Mengütay, şunları dile getirdi:

"Bu süreci Kürek Federasyonu ile ortaklaşa sürdürüyoruz. Mollaköy göletlerinin orada parkur çalışmamız var. Altyapıyla ilgili birçok sorun çözüldü, projeleri çizildi, birkaç çözülmesi gereken bürokratik husus var. İnşallah yöneticilerimiz bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Belli aşamaya gelindi, kamulaştırmalar yapıldı. Ümidimiz, ekonomik destek sağlanarak, burada olimpik kano ve kürek parkurunun yapılması. Kano ve kürek, olimpiyatlarda 90 civarında madalyası olan spor dalları ve bir parkurumuz yok maalesef.

Verimli antrenman, uluslararası yarışmalar, spor turizmi açısından son derece önemsiyoruz. İnşallah Sakarya'da bu ilk olur ve bu yıl içinde de gerçekleşir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber