Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Kanser Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük Halk Salığı Müdürlüğü, Kanser Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Müdürlükten yapılan açıklamada, kanserin dünyada ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler...

Kanser Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük Halk Salığı Müdürlüğü, Kanser Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Müdürlükten yapılan açıklamada, kanserin dünyada ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada yer alan önemli bir toplum sağlığı problemi olduğu belirtildi. 

Kanserden korunmanın büyük önem arz ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir. Kanser korunulabilir bir hastalıktır. Doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, sedanter yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Halkın bilinçlendirilmesi ve kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları uygulayan kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezlerinin kanserle mücadele de rolleri oldukça önemlidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber