Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 16 Nisan 2014 - 11:23 Yorum: 0

Kanser hastalarının umutları türkülerle yeşeriyor

Bursa'da, yaklaşık 6 yıl önce yakalandığı kanseri yenen Şivcak'ın, tedavi gördüğü hastanedeki diğer hastalara yardım etme fikrinden yola çıkılarak başlatılan proje kapsamında türkü albümü yapıldı

Kanser hastalarının umutları türkülerle yeşeriyor

BURSA (AA) - FATMA NUR SÖĞÜTLÜ - Bursa'da, kanser hastalarına destek olmak amacıyla gönüllü sanatçılar tarafından 32 türküden oluşan albüm hazırlandı. Umutlu Yarınlar Derneğinin projesi kapsamında yapılan albümün satışından elde edilecek gelir, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesine bağışlanacak.

Kentte tedavi görerek yaklaşık 6 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını yenen Sezgin Şivcak ile Özlem Mutlu, başka kanser hastalarına destek olmak için geçen sene Umutlu Yarınlar Derneğini kurdu.

Derneğin Denetleme Kurulu Başkanı da olan Şivcak öncülüğünde oluşturulan "Bir Türkü Bin Umut Projesi" kapsamında stüdyoya giren gönüllü sanatçılar, 32 türküye yer verilen albümü tamamladı.

"Bir Türkü Bin Umut-1" adlı albümün satışından sağlanacak gelir, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesine aktarılacak.

Şivcak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'da doğduğunu ve yumurtalık kanseri teşhisi konulması üzerine yaklaşık 6 yıl önce Bursa'ya geldiğini söyledi.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinde tedavi gördüğü ve hastalığını yendiği bilgisini veren Şivcak, kendisi gibi kanser hastalarına destek olmak için "Bin Türkü Bin Umut Projesi"nin ilk adımlarını da bu süreçte attığını anlattı.

Projeyi tamamlamak üzere olduklarına işaret eden Şivcak, bu ay sonuna doğru albüm tanıtımı için gala gecesi etkinliği yapacaklarını kaydetti.

Dernek Başkanı Özlem Mutlu da projeye katkı sağlamak isteyenlerin, "www.uyarder.org" veya "www.birturkubinumut.com" web adreslerinden bilgi edinerek kendilerine ulaşabileceğini dile getirdi.

- Gala gecesi 27 Nisan'da

Albüme katkı sağlayan müzisyenlerden Emel Örgün, projede bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

"Eledim Eledim" türküsünü yorumlayan Satı Hardal ise çağın en önemli sağlık sorunlarından kanserin iyi yönetilmesi gerektiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Kanser hastalığı, masraflı, zor ve uzun bir süreçtir. 'Bir Türkü Bin Umut Projesi', sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüyle bir araya gelen gönüllülerle önemli bir sağlık hizmetini gerçekleştirme yolunda. Bu mutlu sona yaklaşmak üzere Umutlu Yarınlar Derneği aracılığıyla bağlantı kurarak bağışlarınızı yapabilirsiniz. Yapacağınız bağışlar, sevdiklerimizin sağlığı için hatta kendi sağlığımız için gerekli olacak sağlık hizmetine ulaşmamızı sağlayacaktır."

Erhan Akbulut, albümün tanıtımının, 27 Nisan'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenecek gala gecesinde yapılacağı bilgisini verdi.

Şiir okuyarak albüme destek veren Sebahattin Abi ise Bursa'da yaklaşık 21 yıldır edebiyat ve şiirle uğraştığını söyledi. Projeyi, kurucularından ilk dinlediğinde çok beğendiğini, albümde yer alarak onlarla aynı yolda yürümek istediğini anlatan Abi, pek çok kanser hastasına umut olunacağını ifade etti.

Arife Karabulut, giysi, mutfak eşyası gibi ürünleri toplayarak bir kermes düzenleyeceklerini ve gelirini Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesine bağışlayacaklarını belirtti.

"Gerizler Başında Hoplayamadım" adlı türküyle albümde yer alan Can Küçükoğlu, proje için özel olarak tasalanan tişörtlerden alarak destek sağlamak isteyenlerin, Umutlu Yarınlar Derneğinin internet sitesindeki hesap numaralarından bağış yapabileceğini dile getirdi.

Web sitesinin editörlüğünü ve grafik tasarımını üstlenen Akın Çelik de projenin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için afiş, broşür gibi ihtiyaçların baskı işlerini gönüllü yapacak matbaa sahiplerinden destek beklediklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber