Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 09:13 Yorum: 0

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Muş'ta birçok meslek grubundan bir araya gelen gönüllülerden oluşan Kanser İyilik Ekibi, merkeze bağlı Bilek köyünde yaşayan ve annesi kanser hastası...

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Muş'ta birçok meslek grubundan bir araya gelen gönüllülerden oluşan Kanser İyilik Ekibi, merkeze bağlı Bilek köyünde yaşayan ve annesi kanser hastası olan Fatma'ya destek olarak üniversite hayalini gerçekleştirmesini sağladı.

Birçok meslek grubundan gönüllülerin yer aldığı ve kanser hastaları için aktif faaliyetlerde bulunan Kanser İyilik Ekibi, bir ilke imza atmayı başardı. Yaklaşık 100 kanser hastasına ulaşarak çeşitli desteklerde bulunan Kanser İyilik Ekibi, Muş merkeze bağlı Bilek köyünde ikamet eden Süt ailesinin de kapısını çaldı. Kanser hastası Cemile Süt'e (50) destek veren ekip, ailenin 4 çocuğundan Fatma Süt (18) için Edebiyat Öğretmeni Reyhangül Yalçın'ı gönüllü olarak görevlendirdi. Genç kıza 3 ay özel eğitim veren Kanser İyilik Ekibi Yaşam Koçu Edebiyat Öğretmeni Reyhangül Yalçın, Fatma'nın hayali olan üniversiteyi kazanmasına yardımcı oldu.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne yerleşen Fatma'yı evinde ziyaret eden İyilik Ekibi Koordinatörü Tekin Güler ve Yaşam Koçu Reyhangül Yalçın, aileyi sürekli ziyaret edeceklerini belirttiler. Başlattıkları proje ile 100 kanser hastasına ulaştıklarını ve bu ailelerden birinin de Süt ailesi olduğunu belirten Kanser İyilik Ekibi Koordinatörü Tekin Güler, verdikleri destekle Fatma Süt'ün üniversiteye yerleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Annesi kanser hastası olan Fatma'nın zor şartlarda eğitim gördüğünü ifade eden Güler, "Kanser İyilik Ekibi olarak başlattığımız bir proje kapsamında yaklaşık 100 aileye ulaştık. Bu ailelerden birisi de şu anda evinde bulunduğumuz Süt ailesidir. Muş merkezde kışın ziyaretine gittiğimizde ihtiyaç tespiti yaptık. Ablamızın zaten tedavileri sürmekteydi ama il merkezinde yatılı okuyup liseye giden kızları Fatma'nın olduğunu tespit ettik. Daha sonra okuluna Fatma ile ilgili ihtiyaçlarını iyilik ekibi olarak tespit ettik. İyilik ekibinden Reyhan hocamızı da zaten kendisi de gönüllüydü bu noktada, Fatma'ya koçluk etmesi için görevlendirdik. Bu süreç içerisinde üniversiteye hazırlanmasında gerçekten hocamızla birlikte olumlu bir çalışma yaptılar. Sonuç olarak da üniversite sınavına girdi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yerleştiğini görünce bizim de bir nebze katkımızın olduğunu duyduk, çokta mutlu olduk" dedi.

Yaşadığı duygunun tarifi olmadığını kaydeden Edebiyat Öğretmeni Reyhangül Yalçın da, "İyilik ekibi olarak öncelikli Muş'taki kanserli hastaların tespitini yaptık. Bu tespitten sonra bu ailelerin öğrencilerine ders desteğinde bulunmamız gerektiğinin farkına vardık. Fatma da onlardan biri. Ben Fatma'ya üniversiteye hazırlık sürecinde rehberlik ettim, elimden geldiği kadar. Her hafta yanıma geldi ve ben ona ders anlattım ve şu anda Fatma ilk yılında üniversiteyi kazandı. Bu anlamda ben öğretmen olarak şu an hissettiğim duygunun bir tarifi yok" ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne yerleşen Fatma Süt ise "Ben sınavdan üç ay öncesinde öğretmenimle tanışmıştım. Öğretmenim bana çok büyük destek oldu, hem psikolojik hem de maddi olarak. Öğretmenim bana her türlü kaynak desteğinde bulundu ve bu konuda bana rehberlik etti. Her hafta bana ödevler verdi ve hatalarımı düzeltti. Daha sonra sınav vakti geldi ve ailem bazı nedenlerden dolayı yanımda olamadı ama öğretmenim sınav günü de yanımdaydı. Onun benim yanımda olması bana büyük bir güç verdi ve belki başarılı olmamdaki sebeplerden biri de buydu. Bu da tabi benim annemin kanser olması ve maddi imkansızlıkların üstesinden gelmemizi sağladı. Bunun için her zaman ona minnettar olacağım ve bu gönüllü ekipten biri olacağım inşallah gelecekte. Bunun için çalışacağım ve gelecekteki hayatımda da başarılı olacağım. Bu gönüllü ekibin her zaman yanımda olduğunu düşününce daha çok mutlu olacağım ve daha hevesli olacağım" şeklinde konuştu.

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Kanser İyilik Ekibi, genç kızın üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardım etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber