Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

"Kanserden değil, geç kalmaktan kork" paneli düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Kanserden değil, geç kalmaktan kork" konulu panel düzenledi.Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki panele katılan Sivas Valisi Alim Barut,...

'Kanserden değil, geç kalmaktan kork' paneli düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Kanserden değil, geç kalmaktan kork" konulu panel düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki panele katılan Sivas Valisi Alim Barut, insanın en kıymetli varlığının sağlık olduğunu ve sağlığın korunması, sürdürülmesi için de Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Kanser hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Barut, "Kanser hastalığı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Kanser hastalıklarında tedavi çok zaman alır hemde çok zahmetlidir. Bu hastalıkta kullanılan tedavi yöntemlerindeki değişik yöntemlerin de ülkemizde kullanılıyor olması hastaların yaşama umudunu sürdürmesi için önemli bir noktadır" diye konuştu. 

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam da kanser tedavi edilmese ciddi rahatsızlıklar hatta ölümlere sebep olabileceğini hatırlattı.

Kanserde erken tanının önemine işaret eden Sağlam, "Sağlık Bakanlığı kanserin erken tanısının yapılabilmesi için taramalar yapmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Sağlam'ın başkanlığını yaptığı panelde, Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, Meme Kanseri, Prof. Dr. Ali Yanık, Rahim Ağzı Kanseri ve Prof. Dr. Kürşat Karadayı da kolon kanseri hakkında bilgi verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber