Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Türkiye 21 Mart 2018 - 11:58 Yorum: 0

Kantinler ihaleye çıkmıyor

İzmir ve Ankara Kantinciler Odalarının ekip çalışması 81 ildeki binlerce kantinciye rahat bir nefes aldırdı.

Kantinler ihaleye çıkmıyor

İzmir ve Ankara Kantinciler Odalarının ekip çalışması 81 ildeki binlerce kantinciye rahat bir nefes aldırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 yılı dolan kantinlerin ihaleye çıkacağı şeklinde yanlış anlaşılan yazısı iptal edildi. Kantinciler, yeni bir çalışmayla sorunları ortadan kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı'ya teşekkür etti.

Kısa süre önce 10 yılı dolduran kantinler yeniden ihaleye çıkıyor algısı yaratan bir yazı kantincileri ayağa kaldırdı. Yazılar kantincilere tebliğ edilmeye başlandığı saatlerde İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu ile Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin Milli Eğitim Bakanlığına hızla intikal ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı ile görüşen iki oda başkanı yazıdaki yanlış anlaşılmaları ve doğabilecek sorunları ifade etti.

Ekip çalışması sonuç getirdi

İlk yazının iptal edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirten İzmir Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Topçu, "İlk yazıyı elime alır almaz yanlış anlaşılmalara yol açacağının endişesi Hukuk müşavirimiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte farklı açılardan yazının doğurabileceği olumsuz sonuçları ele aldık. Daha yazı bazı okullara tebli edilmeden ivedilikle başkente hareket ettim. Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına gittik. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı'ya iki oda başkanı birlikte endişelerimizi aktardık. Çözüm önerimizi sunduk. Binlerce esnafımızı yakından ilgilendiren konu ile yakından ilgilenen Konaklı, bahse konu üzerinde çalışacağı bilgisini bize verdi. Kısa süre içinden çalışmasını tamamlayan Konaklı yanlış anlaşılmalara yol açan yazının iptal edildiği müjdesini verdi. Üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum"dedi.

El birliği güç birliği

Yaptığı açkılamasında el birliği ve güç birliği ile yanlış anlaşılmalara neden olan yazının bakanlıkta İzmir ve Ankara Kantinciler Odalarının ekip çalışması ile iptal edildiğini belirten Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, kantinlerin ihaleye çıkmayacağını söyledi. Başkan Şahin,"ilk yazı ile kantinler ihaleye çıkıyor algısı oluşturuldu. Bazıları ihaleye çıkacak kantinlerin çetelesini bile oluşturdu. Bazı odaların muhalifleri de maalesef buna çanak tuttu. Yanlış anlatım veya yanlış anlaşılmaların önüne Milli Eğitim Bakanlığımızda geçtik. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı beye meslektaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Son yazı, ilk yazının yayını sırasında mal bulmuş mağribi gibi sadece muhalefet yapmak için odalarına haksız eleştiriler yönelten kişilere de adeta bir ders vermiştir"şeklinde konuştu.

Kantinler ihaleye çıkmıyor

Kantinler ihaleye çıkmıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber