Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 27 Ağustos 2016 - 13:18 Yorum: 0

Kapadokya kökenli Rumlar 18’inci kez buluştu

Kapadokya kökenli Rumların, her yıl Yunanistan'ın başka bir yerleşiminde gerçekleştirdikleri, "Kapadokya Kökenli Rumların Gavuşması" buluşmasının...

Kapadokya kökenli Rumlar 18’inci kez buluştu

Kapadokya kökenli Rumların, her yıl Yunanistan'ın başka bir yerleşiminde gerçekleştirdikleri, "Kapadokya Kökenli Rumların Gavuşması" buluşmasının 18'incisi yapıldı.

Yunanistan'daki 40 Kapadokya Derneği'nin işbirliği ile oluşturulan "Kappadokya Toplumlarının Panhelen Birliği" tarafından düzenlenen buluşma Teselya bölgesindeki Larisa ile Kileler Belediyesi'ni; Niğde Sulucaova köyünden Yunanistan'a göç edenlerin yaşadığı Vuneva Köyünde gerçekleştirildi.

4 gün süren buluşmaya Yunanistan'da yaşayan, ancak zorunlu mübadeleden dolayı göç etmiş olan Ortodoks Rumlar katıldı. Katılımcılar, 4 gün boyunca, Türkiye'deki geleneklerini hatırlayacak biçimde, yöresel oyunlar oynadı, yemek şenlikleri düzenledi, Türkiye'deki geleneklerine göre hazırlanmış odalarda, el sanatlarını sergileyip geçmişi yad etti.

19'uncu "Kapadokya Kökenli Rumların Gavuşması" gelecek yıl, Larisa ile Farsala ilçesinde yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber