Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

Kapadokya Spor Kulübü'nün hizmet binası açıldı

Nevşehir'deki açılış törenine Türk futbolunun önemli isimleri Yılmaz Vural, Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman ve Hami Mandıralı da katıldı

Kapadokya Spor Kulübü'nün hizmet binası açıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’de, Kapadokya Spor Kulübü'nün yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Törene, eski milli futbolcular ile antrenörler Yılmaz Vural, Cüneyt Tanman, Hamza Hamzaoğlu ve Hami Mandıralı katıldı.

Kapadokya Gençlik Spor, Kültür ve Yardımlaşma Kulübü Başkanı Hüsnü Güneş, Yeni Mahalle Lale Caddesi'ndeki açılış töreninde, kulübün kuruluşunda, kentteki önemli spor dallarındaki kulüpleşme eksikliğinin göz önüne alındığını kaydetti.

Güneş, amaçlarının, Nevşehir’de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora teşvik etmek, aynı zamanda Nevşehir ve Kapadokya'nın tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, “Kulüp olarak atletizm, tekvando, atıcılık ve boks branşlarında faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Bu dallarda ilimizden profesyonel sporcuların yetiştirilmesi, bu sporcularımızın Nevşehir adına bölgesel, ulusal ve uluslararası müsabakalara katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kulüp hizmet binası, Yılmaz Vural, Cüneyt Tanman, Hamza Hamzaoğlu ve Hami Mandıralı’nın kurdeleyi kesmesiyle açıldı.

Kulüp binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz Vural, son günlerde futbolda yaşanan kötü sonuçları değerlendirdi.

Futbol ile yaklaşık 30 yıldır iç içe olduğunu belirten Vural, “Çıktığım her programda ve röportajda bazı sıkıntıları dile getirmeye çalışıyorum. Neler yapılması gerekiyor, nasıl çalışmalar yapmamız gerekir diye konuşuyorum. Hatta siyasilerimize mesajlar yolluyorum” dedi.

Futbol da yaşanılan sıkıntıları sürekli tartıştığını ifade eden Vural, “Bu ülkede spor iyi yönetilmiyor dolayısıyla büyük kulüplerin halini görüyoruz. Aşağılara kadar indiğimizde kulüplerin yanı sıra futbolun da maddi ve manevi sıkıntılarını görüyoruz. Bunları engellememiz gerekiyor ancak bu konuda henüz elle tutulur bir çalışma ortaya konmadı. Umarım tam da yerle bir olmadan bu işe müdahale edilir, yoksa bu iş böyle gitmeyecek” diye konuştu.

Futbolla ilgilenen yöneticilerin futbolun içinden gelmediğini ve bu nedenle büyük sıkıntı yaşandığını öne süren Vural, şunları kaydetti:

“Futbolu, futbolun içerisinden gelenlerin yönetmesi gerekiyor. Bugüne kadar bu işle uğraşan arkadaşların bu işle yakından uzaktan alakasının olmadığını biliyoruz. Hepsi iş adamı kardeşlerimiz kendi işlerinde çok başarılılar ancak kulüp idare edenlerin hiçbirinin 500 milyondan aşağı borcu yok. Yani kendi şirketleri bu kadar borç içerisinde yüzmüyorsa demek ki burada bir hata yapılıyor. Bunu kurallaştırmamız, kulüpler yasasını bir an önce çıkartmamız gerekiyor.”

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber