Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mart 2017 - 13:28 Yorum: 0

Kapadokya’da turizmciler buooking.com’un kapatılmasını olumlu karşıladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentelerine karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla...

Kapadokya’da turizmciler buooking.com’un kapatılmasını olumlu karşıladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentelerine karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, online rezervasyon portalı booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmesini Kapadokya turizmcileri olumlu karşıladı.

Söz konusu internet sitesinin haksız rekabete yol açarak, Türk turizmine zarar verdiğini dile getiren TURSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Coşkun Kırtıl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz dünyada ve Türkiye'de internet yaygınlaştıktan sonra internet üzerinden her sektörde geniş pazarlama ağları çoğaldı. Bu pazarlama ile bağlantılı olarak turizmde de Hollanda meşeli Amsterdam merkezinde bulunan buking.com firması dünyada olduğu gibi Türkiye'de de faaliyetlerine başladı. Bu sitenin amacı internet üzerinden otel satışı gerçekleştirmek. Bu faaliyet başladıktan sonra da oteller rezervasyonları müşteri ile birebir piyasada şartları oluşturdular. Buna bağlı olarak da satışlar oteller açısından arttı ama bu seferde yurt dışına korkunç komisyonlar vermeye başladı. Bu komisyonlar ülkemiz ve bölgemiz için büyük kayıplara sebep olmaktadır. Bu çalışmalarımızı yerli Türk firmalarımızla yapabiliriz. Yani aynı portallarda Türk firmaları da var. Kapadokya'daki oteller bu firmaya korkunç rezervasyonlar vermektedir. Bu komisyonlarda basından duyduğum kadarıyla yıllık 60 trilyonu bulmakta. Buna bir çeki düzen verilmeli. Bence alınan karar olumlu ve doğru bir karardır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber