Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"19:16 Edirne’de terör operasyonu: 13 gözaltı19:11 Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız"
Sami Er
Yerel 29 Mayıs 2020 - 15:13 Yorum: 0

Kapalı pazar bu defa cemaate ev sahipliği yaptı

Bilecik'te her hafta pazartesi günü kurulan kapalı pazar bu kes pazarcılara değil cemaate ev sahipliği yaptı.

Kapalı pazar bu defa cemaate ev sahipliği yaptı

Bilecik'te her hafta pazartesi günü kurulan kapalı pazar bu kes pazarcılara değil cemaate ev sahipliği yaptı. Yüzlerce kişi aynı anda 76 gün sonra burada cuma namazı kıldı.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde 16 Mart'ta toplu ibadete kapatılan camiler, bugün kılınan cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı. Bilecik'te her hafta pazartesi günü kurulan kapalı pazar bu kes pazarcılara değil cemaate ev sahipliği yaptı. Kapalı pazar alanına gelen vatandaşın ateşi ölçülürken, dezenfektan sıkıldı. Maske de dağıtılan cemaat evlerinden getirdikleri seccadeleri sosyal mesafe kuralına uyarak yerlere serdi. Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun eşliğinde önce Bilecik Valisi Bilal Şentürk arkasında binlerce kişi cuma namazını kıldı.

"Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımız haklarını helal etsinler"

Cuma namazı çıkışı çok mutlu olduklarını anlatan cemaatten Mehmet Ali Keskin, "Cuma namazını kıldık. Allah'a şükürler olsun, Bugünleri nasip ettiği için. Bu arada ayriyeten Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımız haklarını helal etsinler. Hakikatten çok güzel bir ortamı idare ettiler. Bu durumlara getirdikleri için teşekkür etmek istiyorum Bilecik'ten. Bu duruma getirdiği için şükürler olsun, Allah'ta bugün uzun bir aradan sonra namaz kılmayı nasip ettiği" dedi.

"İstanbul'un fethinin olduğu bir günde cami ve cemaat ile buluşmak Allah nasip etti"

Diğer bir cemaat Lüftü Akyüz ise, "Dünya'ya ve ülkemize Allah şifa versin geçmiş olsun. Bu mübarek günde İstanbul'un fethinin olduğu bir günde cami ve cemaat ile buluşmak Allah nasip etti. Allah'a şükürler olsun, Allah milletimize zeval vermesin inşallah" dedi.

"Bugün uzun bir aradan sonra camide cemaat ile kavuştuk"

Cemaatler birlikte cuma namazı kılan Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise, "Bugün uzun bir aradan sonra camide cemaat ile kavuştuk. Bundan sonra öğle ve ikindi namazlarımız camilerde kılınabilecek. Cuma namazlarımız her zaman bu şekilde camide kılınabilecek. Bunun için müftülüğümüzle ilgili birimlerimizle ortak alınan tedbirlerle mesafe şartını gözeterek maske kullanımı yaparak ve süreci derli toplu tutarak yani toplu bir alanda bulunma süresini de mümkün mertebe kısaltarak bu süreci götüreceğiz. Tekrar kazasız belasız bundan sonra inşallah daha az etkilenerek bu süreci yönetmeyi diliyorum" dedi.

Kapalı pazar bu defa cemaate ev sahipliği yaptı

Kapalı pazar bu defa cemaate ev sahipliği yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber