Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 04 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Kapıkule'deki tır parkı, şoförlerin "uykusuzluğuna" iyi gelecek

Edirne'de, temmuz ayında tamamlanacak tır parkı sayesinde şoförler, dorselerine kaçakların binmesini önlemek için nöbet tutmak zorunda kalmayacak

Kapıkule'deki tır parkı, şoförlerin 'uykusuzluğuna' iyi gelecek

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Yurtdışına çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen tır şoförleri, tır parkı sayesinde, kaçakların dorselerine binmesini önlemek için nöbet tutmak zorunda kalmayacak.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde oluşan kuyruklarda bekleyen tırların dorselerine gizlice binerek yurtdışına yasal olmayan yoldan geçmek isteyen kaçaklarla mücadele eden uzun yol şoförleri, bölgede tır parkı yapılmasını memnuniyetle karşıladı.

Tebriz'den Almanya'ya giden tır şoförü Fahrettin Sagfari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır parkının istirahatleri için çok yararlı olacağını söyledi.

Malatya'dan Romanya'ya yük taşıyan Mustafa Gökçe de son bir yıldır artan kaçakların gizlice dorselerine binme endişesinin, kuyruktaki tüm şoförleri tedirgin ettiğini belirtti.

Gece karanlığından yararlanan kaçakların dorselerine binmemesi için tüm şoförlerin araçları başında adeta nöbet tuttuğunu vurgulayan Gökçe, şöyle konuştu:

"Son aylarda, kaçakların tedirginliği hepimizi uykusuz bırakıyor. Gece uyusak dorseye kimin bineceği belli değil. Bulgaristan'da polis bu kaçakları yakaladı mı 17 bin avro ceza yazıyor. Bunu bizler ödüyoruz. Çoğu şirket, şoförüne sahip bile çıkmıyor. Benim başıma gelmedi ama birçok arkadaşımız, Bulgaristan'dan haberi olmadığı bir suçtan ceza yedi. Tır parkı kaçak tedirginliği sorununu bitirecek. Kapıdan geçiş için beklerken rahatça ve güvenli şekilde dinleneceğiz."

 

- Kapıkule Tır Parkı

 

İnşaatına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin öz kaynaklarıyla ay başında başlanan Kapıkule Tır Parkı, 100 dönüm araziye yapılacak ve 300 tır kapasiteli olacak.

Özellikle yollarda kuyrukların oluşmasını önlemek, yük, araçlar ve sürücüler için güvenli bekleme alanı oluşturmak, sürücülere kaliteli dinlenme alanları sunmak amacıyla başlatılan proje, temmuz ayında tamamlanacak.

Numaratör sistemiyle sıralama yapılacak parkta, sırası gelen tır şoförü sınırdan geçiş işlemleri için pasaport, vize ve araçla ilgili diğer işlemler için çıkış peronlarına ilerleyecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber