Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 09:13 Yorum: 0

"Kapitalizm ve Sosyal Bilimler: eleştirel imkanlar" konferansı

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz: "İktisadın modern alanda ortaya çıkışı yenidir"

'Kapitalizm ve Sosyal Bilimler: eleştirel imkanlar' konferansı

BİLECİK (AA) - Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yılmaz, "İktisadın modern alanda ortaya çıkışı yenidir" dedi.

Yılmaz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Kapitalizm ve Sosyal Bilimler: eleştirel imkanlar" konferansta, sosyal bilimler yapının orta çıkış yollarını tarihsel olarak anlattı.

İnsanoğlunun ilk kez kendi ihtiyacının üzerinde refah üretmesinin yanında şehirlerde kalabalıklar halinde yaşamaya başladığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlk kez yüksek refah üretilmeye başlamasıyla tüketilme koşulları bütün toplumsal yapıyı belirlemeye başladı. 19. yüzyılın başıyla beraber üretilmiş olan yüksek refahın meselesi sadece yüksek refahın varlığı değildir. Yüksek refah üretilirken ki oluşan toplumsal koşullanma, toplumsal hayatı belirleyecek hale gelmeye başlamıştır. İktisadın modern alanda ortaya çıkışı yenidir. Bu diğer sosyal bilimler içinde geçerlidir. İktisat doğa bilimlerine benzeme konusunda hevesi en güçlü bilim olmayı da sürdürecektir. Sosyal bilimler ortaya çıktığında felsefe fiilen ölmüştür aslında. Sosyal bilimler sanayi devriminin bir ürünüdür ve doğal olarak sanayi devriminin çıkardığı iktisadı dünya tasvir etmek üzere yola çıkmıştır. İktisatçılar bilinçli olarak kapitalizm kelimesinden bilinçli uzak durmuştur."

Konuşmanın ardından Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdi. Konferansa, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelebi, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Refik Arıkan ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber