Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Nisan 2018 - 15:28 Yorum: 0

Kaplan: "Bir müslüman duruşunu ve yönelişini belirlerken 3 önemli sebebe dikkat etmeli"

Siirt İl Müftülüğü tarafından "Din İstismarı ile Mücadele" konulu seminere katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar...

Kaplan: 'Bir müslüman duruşunu ve yönelişini belirlerken 3 önemli sebebe dikkat etmeli'

Siirt İl Müftülüğü tarafından "Din İstismarı ile Mücadele" konulu seminere katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, bir Müslümanın duruşunu ve yönelişini belirlerken 3 önemli sebebe dikkat etmesi gerektiğini aktardı.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi konferans salonunda düzenlenen seminer, müftülük görevlisi Ramazan toprak tarafından Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı halkın gösterdiği mücadelenin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Düzenlenen etkinlikte konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, bir Müslümanın duruşunun İslam'a hatta insanlığa zarar vermemesi gerektiğini belirtti. Kaplan, "Buraya gelirken Diyanet İşleri Başkanımız ve diğer yöneticilerin selamını getirdik. Bir Müslüman olarak bir mümin olarak duruşumuzu yönelişimizi belirlerken üç durumu daima göz önünde bulundurmak gerekiyor. Birincisi ülkemizin içinden geçtiği süreci doğru okumamız, doğru anlamamız ve buna göre bir duruş sergilememi gerekiyor. İkincisi İslam dünyasının topyekun Müslümanların içinden geçtiği süreleri, Müslümanların karşı karşıya kaldığı sorunları dikkate almamız ve buna göre bir duruş sergilememiz ve buna göre rotamızı, istikametimiz belirlememiz gerekir. Üçüncüsü ve son olarak da; tüm insanlığın karşı karşıla kaldığı sorunları dikkate alarak yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

Seminerin çok verimli geçtiğini kaydeden Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas da emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceği mesajını verdi.

Dün kadınlara yönelik düzenlenen seminerde sunum yapan İstanbul Başvaizesi Halime Yıldız ise kadınların programdan oldukça iyi bir şekilde bilgilendiğini, 2 gün süren programın yararlı geçtiğini söyledi.

Seminere Siirt Merkez ve ilçe müftüleri, vaizler, öğrenciler katıldı. Dünkü bilgilendirme, Arifin ve Vecide Kız Kur'an kursunda kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine ve eşlerine yönelik yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber