Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 17 Nisan 2014 - 16:01 Yorum: 0

Kaplumbağalara denizde fizik tedavi

Hatay'da, kafalarına aldıkları darbeler nedeniyle yaralı halde bulunan iki kaplumbağaya, doğal yaşam ortamlarına bırakılabilmeleri için denizde fizik tedavi yapılıyor.

Kaplumbağalara denizde fizik tedavi

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde yaklaşık 8 ay önce yaralı bulunan kaplumbağalara, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi'nde darbeye bağlı beyin travması teşhisi kondu.

Uzun süren tedavilerinin ardından kafatası kırıkları iyileşen caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağasına, yaşam ortamlarına adapte olabilmeleri için İskenderun ilçesinde fizik tedavi uygulanıyor.

MKÜ Deniz Kaplumbağaları Tedavi Araştırma Kurtarma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Enes Altuğ, yaptığı açıklamada, caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağasının fizik tedaviye alındığını belirtti.

Röntgende kaplumbağaların kafataslarında kırıklar tespit edildiğini ifade eden Doç. Dr. Altuğ, "Antibiyotik tedavisi ve müdahaleler sonucunda iyileşmeler görüldü. Uzun süren tedavinin ardından kaplumbağalara doğal yaşam ortamına uyum sağlayabilmeleri ve dalma fonksiyonlarını yeniden kazanabilmeleri için fizik tedavi uyguluyoruz" diye konuştu.

MKÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve dalgıçlar eşliğinde kaplumbağaların yüzme fonksiyonlarını geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Altuğ, yaklaşık 30 yaşlarındaki dişi kaplumbağaların tedavilerinin ardından tekrar denize bırakılacağını kaydetti.

Altuğ, nesli tehlike altında olan türlerin korunması için büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber