Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Aralık 2017 - 16:58 Yorum: 0

Kar-Gaz’dan 2 ilçe ve 1 beldeye doğalgaz

ÇorumGaz grup şirketlerinden Kargaz bölgedeki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kar-Gaz’dan 2 ilçe ve 1 beldeye doğalgaz

ÇorumGaz grup şirketlerinden Kargaz bölgedeki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kar-Gaz Çankırı'nın Atkaracalar ve Çardaklı ilçeleriyle Saçak Beldesi'ni doğalgaza kavuşturdu.

İki ilçe ve bir beldeye doğalgaz verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Atkaracalar Kaymakamı Selami Korkutata, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Kargaz Çankırı İşletme Müdürü Mahmut Kasar, Kargaz çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, Atkaracalar için hayal olarak nitelendirilen doğalgaz yatırımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Atkaracalı hanımların artık doğalgaz konforuyla tanışacağını dile getiren Başkan Altıntop, "Hayal denen asrın projesi gerçekleşti. Bugün guruluyuz, mutluyuz. Bundan sonra ev hanımlarının işi daha da kolaylaşacak. Tezekden, kömürden, odundan, sobanın külünden kurtulacaklar. Ayrıca Atkaracalar Belediyesi olarak doğalgaz çalışmaları ile bozulan yolların tamir ve yenileme çalışmalarına ara vermeden devam edeceğiz, durmak yok millet yolunda hizmete devam" şeklinde konuştu.

Ülkemizde son yıllarda doğalgaz kullanımının arttığını belirten Atkaracalar Kaymakamı Selami Korkutata ise, Atkaracalar ilçesinin de bu hizmetten geri kalmadığını ifade etti. Korkutata, bu hizmetin gelmesinde katkıda bulunan herkese ve Kar-Gaz yönetimine teşekkür etti.

Kar-Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Atkaracalar ilçesinde kömürle çekilen çilenin doğalgazla birlikte sona ereceğini söyledi.

Doğalgaz kullanımının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Kahraman, "Evlerimizde elektriğin olmadığını düşünelim. Elektriğin olmadığı bir ortamda ne yapardık diye bakalım. Suyun olmadığı bir ortamda hayatı nasıl sürerdik. Gelecek yıllarda bugün elektrik neyse yarında doğalgaz bizim için o olacak. Doğalgazın olmadığı hiçbir evimiz Atkaracalar'da da kalmayacak bütün evlerimiz doğalgazı kullanacaklar. Biran önce doğalgaza geçmek için buradaki herkes sıraya geçecek. Atkaracalar bizim için çok özelliği olan bir yer." diye konuştu..

2004 yılına kadar Türkiye'de sadece 5 tane şehirde doğalgaz kullanıldığını hatırlatan Kahraman "Piyasanın özelleşmesiyle birlikte bugün bazı illerimizde doğalgaz yok. İllerimizin tamamına doğalgazın gitmesiyle ilgili projeler yapıldı. Birkaç yıl içerisinde tüm Türkiye doğalgaz kullanacak. Hala nüfusu 100 binin üzerinde olup doğalgazı olmayan ilçeler var. Atkaracalar ölçeğinde nüfusu 2 bin 500 olup doğalgaz kullanan hiçbir ilçe yok. Burası bu nüfusta doğalgaz kullanan ilk ilçemiz olacak" dedi.

Kömürle çekilen çilelerin doğalgazla bittiğini dile getiren Kahraman, "Kurşunluya doğalgazı verdiğimizde evlerin önünde tezek yığınları vardı. Şimdi baktığımızda o tezek yığınları kalkmış herkes doğalgaz abonesi olmuş. Kurşunlu'da doğalgaz kullanmayan binamız hemen hemen hiç yoktur. Bizim hat götürmediğimiz hiçbir yer yok. Böyle ekonomik, böyle tasarruflu bir hizmeti konforu sizlere getirmekten ben büyük bir mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Kar-Gaz’dan 2 ilçe ve 1 beldeye doğalgaz

Kar-Gaz’dan 2 ilçe ve 1 beldeye doğalgaz

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber