Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 19:58 Yorum: 0

Kar yağışı ve lodos nedeniyle ağaçların devrilmesi

Bolu ve Düzce'de kar yağışı ve lodos nedeniyle devrilen ağaçların kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor

Kar yağışı ve lodos nedeniyle ağaçların devrilmesi

BOLU (AA) -  Bolu ve Düzce'de kar yağışı ve lodos nedeniyle devrilen 23 bin 146 ağacın kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

Bolu Oman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu ve Düzce'de kış şartlarının çetin geçtiğini, geçtiğimiz aylarda etkili olan şiddetli lodos ve yoğun kar yağışı dolayısıyla binlerce çam ve köknarın devrildiğini hatırlattı.

Lodostan en fazla Bolu Aladağ ve Gölcük bölgesinin etkilendiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

''Bolu ve Düzce'de bir milyon hektarlık alanda binlerce ağaç devrildi ya da kırıldı. Ekiplerimiz, bölgelerde hasar tespit çalışması yaptı. Bolu'da 4 bin 771, Düzce'de bin 587, Aladağ'da 6 bin 510, Gerede'de 226, Gölyaka'da 652, Göynük'te 3 bin 184, Mengen'de bin 640, Mudurnu'da 2 bin 82 ve Yığılca'da 2 bin 494 olmak üzere toplam 23 bin 146 ağaç zarar gördü." 

Şahin, havaların ısınmasıyla ekiplerin, ormanlık alanlarda devrilen ağaçların kaldırılması için çalışma başlattığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber