Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Eylül 2014 - 04:34 Yorum: 0

Kara yollarına yatırım 12 yılda 110 milyarı lirayı geçti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, AK Parti iktidarı döneminde, "Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış olduğumuz yatırım 110 milyar lirayı geçti" dedi.

Kara yollarına yatırım 12 yılda 110 milyarı lirayı geçti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti iktidarı devrinde karayolları konusu için aşırı mühim adımlar atıldığına değinerek, 'Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış olduğumuz yatırım 110 milyar lirayı geçmiştir' dedi.

Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl öncelikle yaptırdığı fer düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesini izlemek üzere kente gelen Elvan, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı toplantının peşinden değerlendirme konuşması yaptı.

Elvan, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve başka yetkililerle Siirt'teki karayolları projelerini masaya yatırdıklarını anlatım ederek, AK Parti iktidarları devrinde yapılan hizmetlerden bahsetti.

AK Parti iktidarları devrinde mühim yatırımların gerçekleştirildiğine gösteren Elvan, şöyle dedi:

'Bu akşam Valimiz, milletvekillerimiz, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve başka yetkililerle Siirt'teki karayolları projelerini masaya yatırdık. Kapsamlı şekilde her projemizi detaylı şekilde konuştuk tartıştık. AK Parti iktidarı devrinde karayolları konusu için aşırı mühim adımlar atıldı. Çok mühim yatırımlar gerçekleştirildi. Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış bulunduğu yatırım 110 milyar lirayı geçmiştir. Siirt ilimizde son 12 yılda 565 milyon liralık bir tüketim gerçekleştirdik. Bizden önceki 12 yıla baktığımızda, 1992-2002 devre baktığımızda sırf 25 milyon liralık bir yatırım sözkonusu.'

Elvan, bölünmüş ve başka tek bulunan yolların standartlarını yükseltmeye devam edeceklerini anlatım ederek, geçmişte 3A standardında yapılan 8 metrelik yolların terk edildiğini ve bundan sonra en az 10 m. genişliğinde yol yaptıklarını kaydetti.

Bölünmüş yollarla ilgili çalışmaların yoğun biçimde devam ettiğini anımsatan Elvan, 'Siirt'i Şırnak'a bağlayan yol çalışmalarımızı inşallah bu yönde hızlandıracağız. Fiziki şartların ve coğrafi koşulların zor bulunduğu bir bölge. Özelikle yol inşası sıkı şekilde zor ve aşırı maliyetli fakat buna karşın biz çalışmalarımızı sıkı bir biçimde devam edeceğiz' dedi.

Elvan, Siirt-Pervari Yol Projesi'nin kalan 13 kilometrelik bölümünün ihale edildiğini, çevre yoluna yönelik çalışmaların ise devam ettiğini söyledi. Çevre yolu güzergahında kamulaştırma konusu için birtakım problemlerin yaşandığına dikkati çeken Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Arkadaşlarımız istimlak çalışmalarına devam ediyor. Başka bir mühim güzergahımız Siirt-Kurtalan arasındaki yolun 6 kilometrelik kesimi şu anda tek yol, bu yolun bölünmüş bir duruma getirilmesi anlamında biz karayolları şekilde hazırız lakin kadastro çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle bir adım atamıyoruz. Kadastro çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz inşalah o 6 kilometrelik yolu bölünmüş bir duruma getireceğiz. Öncelikli şekilde Siirt-Batman arasındaki yolu sıcak karışım asfalt yapılması önemli, biz yol standartlarımızı dahada yükseltiyoruz.'

Bakan Elvan'a, AK Parti Siirt mebus Afif Demirkıran ve Osman Ören ile Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz eşlik etti.

ETİKETLER: Kara , yolna , yatırım , 12 , yılda , 110 , milyarı , lirayı , geçti
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber